Suomen ykkösmaalivahti Lukas Hradeckyn mukaan Kroatiaa vastaan pelattu hieno tasapeli sai Suomessa ehkä turhankin suuret mittasuhteet. Suomi nousi viime hetken maalilla 1-1-tasapeliin Kroatian vieraana viime perjantaina.

– Kaikki jopa ylionnitteli meitä 1-1-tasapelistä, mutta tämä koko homma pitäisi saada normalisoitua. Näitä tuloksia meidän täytyy hakea, jos me jonain päivänä halutaan kisoihin. Minua vähän jopa kyrsi se, että ihmiset ottivat sen näin, Hradecky sanoi Huuhkaja tv:lle.

Suomen tulokset ovat karsintojen loppupuolella lähteneet parempaan suuntaan, kun kolmesta edellisestä ottelusta on tullut kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

– Me pelaajat tiedämme mistä on kyse ja mitä vaaditaan kisoihin pääsemiseen. Nyt ollaan otettu oikeita askeleita. ”Rive” (Markku Kanerva) on varmaan saanut vastauksia, miten meidän kuuluu pelata ja pelaajat oivaltaneet, miten me saamme tuloksia, Hradecky kertoi.

Hradecky painotti, että Suomi haluaa jatkaa hyvien tulosten sarjaa maanantaina Turussa. Turkin pelaajien kannalta tilanne voi olla mutkikkaampi.

– Tunnen jonkin verran pelaajien ajattelumaailmaa. Turkilla ei ole mitään pelattavaa ja tulevat kylmään ja sateiseen Suomeen. Voin kertoa, että siellä saattaa olla vähän motivaatio-ongelmia. Me emme silti saa ottaa sitä minään itsestäänselvyytenä.

– Meillä on ainakin motivaatio kunnossa. Haluamme ottaa toisen peräkkäisen kotivoiton. Minulla tulee perhettä ja ystäviä katsomaan, niin minä ajattelin ainakin pitää nollapelin, Hradecky sanoi itsevarmana.

Karsinnoista jää silti nuiva maku suuhun. Vaikka Suomi on pelannut hienosti karsintojen lopussa, alkupuolisko karsinnoista meni penkin alle. Myös Hradecky myönsi sen, että nyt on turha jossitella, näistä karsinnoista pitäisi ottaa tärkeä oppi mukaan tulevaisuuteen.

– Mitä jos, mitä jos. Aina voi jossitella, mutta toivottavasti me alkaisimme oppimaan sen, että emme halua olla niitä, jotka jossittelevat. Toivottavasti jossain kohtaa tulee olemaan niin, että hankimme karsintojen alussa sen verran pisteitä, että pelaisimme loppuun saakka MM- tai EM-kisapaikasta. Se olisi huikea homma, Hradceky painotti.

Lopuksi Hradecky antoi myös toivomuksen valmentaja-asioihin.

– Toivottavasti pysyisi pitkäjänteisyyttä. Kaikki ovat oppineet pelaamaan ”Riven” alla. Varmasti ”Rivekin” on saanut vastauksia kysymyksiin, miten tulisi pelata. Otetaan kaikki ne hyvät jutut, mitä olemme tässä esittäneet loppusyksyn aikana ja aloitetaan heti, kun pelit alkavat, hankkia pisteitä.