Real Madridin kauden alku on ollut huonoin sitten vuoden 2006. Sunnuntaina sarjanousija Girona voitti kotonaan hallitsevan mestarin maalein 2-1. Lisäksi toppari Raphaël Varane loukkasi itsensä.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane valittiin hiljattain vuoden valmentajaksi, ja syystäkin. Viime kaudella Mestarien liigan voittoon ja La Ligan mestaruuteen Los Blancosin johdattanut Zidane on tällä kaudella saanut kuitenkin kritiikkiä osakseen Madridin tuloksista.

Eikä Real Madridia ole tunnettu pitkäjänteisyydestään. Useampi huippuvalmentaja on saanut lähteä kengän kuva ahterissaan Madridista.

– Hävisimme kolme pistettä ja olemme kahdeksan pistettä perässä (Barcelonaa), mutta mikään ei muutu. Real pystyy nousemaan takaisin. Meillä on edessämme paremmat ajat ja vastustajat tulevat vielä häviämään pisteitä, Zidane vakuutteli lehdistötilaisuudessa nolon tappion jälkeen.

Jokin tähtisikermän pelaamisessa kuitenkin mättää. Esimerkiksi maalitykit Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema ovat onnistuneet tekemään vain kaksi maalia yhteensä tällä kaudella sarjassa. Molemmat ovat pelanneet viisi ottelua La Liigassa.

Madridin parhaat maalintekijät ovat hyökkäävät keskikenttäpelaajat Isco sekä Marco Asensio, jotka ovat molemmat tehneet kolme osumaa. Koko nelikon maalimäärä yhteenlaskettuna häviää FC Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messille, joka on täräyttänyt 12 osumaa liigassa.

Real Madridin seuraava haaste on jo nurkan takana, kun se kohtaa ensi keskiviikkona Tottenhamin vieraissa Mestarien liigassa. Euroopan kentillä pelit ovat sujuneet paremmin. Real on Tottenhamin kanssa tasapisteissä lohkon kärjessä ja jatkopaikka on jo lähes varma.

– Emme ole laiskoja liigassa (La Liga). Päinvastoin, se on meidän jokapäiväinen työmme. On totta, että hävisimme taas pisteet, mutta joukkueen tahtotila pysyy yhä koskemattomana, Zidane sanaili.

Varanen loukkaantumisesta ei vielä tässä vaiheessa ole tarkempia tietoja. Vielä on liian aikaista sanoa, onko mies pelikunnossa Tottenhamia vastaan. Varane jouduttiin ottamaan vaihtoon tauolla Gironaa vastaan. Ranskalaistoppari on joutunut olemaan sivussa tällä kaudella kahdesta ottelusta loukkaantumisen takia.