Everton on ollut yksi Englannin Valioliigan alkukauden suurimmista yllättäjistä – ei tosin positiivisella tavalla.

Kesän siirtomarkkinoilla hurjastellut joukkue on Englannin pääsarjassa kahdeksan kierroksen jälkeen vasta sijalla kuusitoista. Evertonin manageri Ronald Koeman ei ole vakuuttanut kentän laidalla taktiikoillaan eikä lehdistön edessä selityksillään. Syyttävä sormi osoittaakin tällä hetkellä vahvasti hollantilaisvalmentajan suuntaan.

Koemanin on epäilty saavan jopa potkut, jos Evertonin tulokset eivät käänny nousuun. Hän siirtyi joukkueen manageriksi viime kaudeksi Southamptonista ja johdatti Evertonin ensimmäsellä kaudellaan Valioliigassa seitsemänneksi.

Brittimediassa on povattu Koemanille jo mahdollisia seuraajia, ja nyt yksi potentiaalinen ehdokas paljasti haluavansa Valioliigaan. Ukrainan suurseuran Shakhtar Donetskin portugalilainen päävalmentaja Paulo Fonseca kertoi Telegraphin haastattelussa, että hän palaa halusta valmentaa Englannin pääsarjassa.

Fonsecan kotimaassa on uutisoitu, että hän oli ehdolla Evertonin manageriksi viime vuonna, kun Roberto Martinez sai lähteä, mutta lopulta tehtävä annettiin juurikin Koemanille.

Portugalilaisvalmentaja on sittemmin laittanut kovat näytöt pöytään, ja Fonsecalla saattaa olla kysyntää, vaikka Everton ei hänen palveluksistaan kiinnostuisikaan. Hän siirtyi Shakhtarin päävalmentajaksi viime vuonna ja voitti seuran kanssa Ukrainan triplamestaruuden (pääsarja, cup, supercup).

Fonseca on ehtinyt vakuuttaa myös tänä syksynä, kun hänen joukkueensa kaatoi Mestarien liigassa yhden Euroopan tämän hetken pelätyimmän joukkueen eli Napolin 2-0. Myös Manchester Cityn manageri Pep Guardiola antoi Fonsecan ryhmälle kehuja, kun City päihitti Shakhtarin 2-0.

– Kaikki valmentajat haluavat Englantiin, ja minä olen yksi heistä. Se on unelmani, ja uskon, että se voi toteutua. Uskon siihen paljon. En tiedä tapahtuuko se pian vai ei, mutta se on unelmani, kertoi Fonseca Telegraphille.