Egypti raivasi tiensä jalkapallon MM-lopputurnaukseen ensi kertaa 28 vuoteen.

Egypti varmisti sunnuntaina Afrikan karsintojen E-lohkon voiton ja MM-kisapaikan kaatamalla Kongon tasavallan kotonaan. Dramaattinen ottelu päätyi isäntien voittoon maalein 2-1.

Kotijoukkueen suurin sankari oli Mohamed Salah. Liverpool-hyökkääjä ampui pelin avausosuman 63. minuutilla. Arnold Bouka Moutou hiljensi kotiyleisön 88. minuutilla tuodessaan Kongon tasoihin.

Peli ei ollut vielä ohi. Egyptille tuomittiin lisäajalla rangaistuspotku. Salah pyssytti pallon pilkulta verkkoon ja isäntien villit voitonjuhlat alkoivat.

Kentälle syöksyi miehiä Egyptin vaihtopenkiltä sekä kentän laidalla oleita valokuvaajia juhlimaan osumaa. Katsomossa ollut yleisö oli myös revetä liitoksistaan, aivan kuten ottelun selostajakin.

Egypti pelasi MM-lopputurnauksessa viimeksi Italiassa 1990, jolloin se jäi alkulohkoon. Egypti pelasi MM-kisoissa myös 1934.

Video ottelun huippuhetkistä löytyy alta. Rankkarimaali ja Egyptin juhlat käynnistyvät ajassa 4:20.

Jos video ei näy oikein, niin voit katsoa sen täältä.