Uutisoimme aiemmin Norjan yleisradion NRK:n Gunnar Grindstein tekemästä jutusta Simo Valakarista, lue juttu kokonaisuudessaan tästä linkistä. Nyt SJK kommentoi paljon keskustelua herättänyttä aihetta.

SJK:n leirissä ei suostuttu antamaan minkäänlaista kommenttia Valakariin liittyen. Tätä toimittaja Grindstein nimenomaan ihmetteli jutussaan. SJK kertoi syyn sille, miksi kommentteja ei annettu.

– SJK ja Simo Valakari ovat tehneet Valakarin irtisanomisen yhteydessä keskinäisen sopimuksen, jossa osapuolet kieltäytyvät kommentoimasta toisiaan tai Valakarin irtisanomiseen liittyviä seikkoja. SJK kunnioittaa tätä sopimusta, eikä siksi voi, eikä halua kommentoida entisen valmentajansa asioita. SJK on toiminut näin tässä asiassa myös suomalaisen median kanssa, seura kirjoittaa nettisivuillaan.

Grindstein ajettiin myös ulos stadionilta, eikä hän saanut käyttää ottamiaan kuvamateriaalia. SJK:n mukaan kyseessä oli sellaisia osia stadionista, joihin ei ollut pyydetty kuvauslupaa.

– Toimittaja Grindstein ei ollut pyytänyt kuvauslupaa stadionin sellaisiin osiin, jotka eivät ole julkisia. Hän oli tullut sinne ominpäin tekemään seuraan kuulumattoman henkilön kanssa haastattelua. Toimittajalle kuitenkin kerrottiin kiellon yhteydessä, että seuraa esitellään hänelle mielellään ja samalla itse stadionia, mutta entiseen valmentajaan liittyviä asioita ei tulla kommentoimaan. Tätä tarjousta ei ole käytetty.

Nykyisin Valakari valmentaa norjalaisessa Tromsø IL:ssä.