Myyntiluvuilla mitattuna suosituin jalkapalloaiheinen videopelisarja FIFA on mahdollisesti suurten muutosten edessä.

Jo 1990-luvulta asti pelisarjasta on julkaistu kerran vuodessa uusi versio. Tällä hetkellä uusin versio on FIFA 18, mutta voi olla, ettei FIFA 19:sta tulla koskaan tekemään.

Tämä johtuu siitä, että peleistä harkitaan tehtävän jatkossa enää yksi versio, joka ei olisi enää levyllä vaan pelaajat maksaisivat jatkossa kuukausimaksun, jolla peliin saisi käyttöoikeuden kuukaudeksi eteenpäin. Toimintatapa on tuttu muun muassa musiikin ja elokuvien suoratoistopalveluista kuten Spotifystä ja Netflixistä.

– Maailma on mennyt siihen, että on helpompi liikuttaa sitä pelikoodia ympäriinsä, joten meidän ei välttämättä tule tehdä vuosittaista uutta julkaisua, EA Sportsin Andrew Wilson kertoi Bloombergille.

– Noita pelejä voisimme ajatella 365-päiväisinä livepalveluina.

Muutoksen myötä olisi jatkossa siis enää vain yksi FIFA, jota vain päivitettäisiin. Tämä mahdollistaisi laadukkaamman työn, koska tekijöiden ei tarvitsisi sekä päivitellä uusinta peliä että tehdä jo seuraavan vuoden peliä valmiiksi.

Pelissä on olemassa myös story mode, josta voi jatkossa tulla uusia ”jaksoja” viikoittain kuten muun muassa sarjojen kanssa.