Päivän suomalainen jalkapallouutinen tuli Tanskasta, kun sikäläinen suurseura FC Kööpenhamina julkisti suomalaisen Jesse Jorosen hankinnan (uutinen). Jorosen sopimus astuu voimaan ensi kesänä ja on voimassa kesään 2023.

Näin Huuhkajien maalivahti itse kommentoi siirtoaan FC Kööpenhaminan kotisivuilla:

– Tuntuu mahtavalta. Olen todella iloinen ja innoissani tästä sopimuksesta. FC Kööpenhamina on valtavan suuri seura, enkä malta odottaa, että pääsen aloittamaan.

– Tämä on valtava askel urallani sekä iso haaste. Tunnen kuitenkin olevani valmis haasteeseen, kehittymään edelleen sekä auttamaan seuraa saavuttamaan suuria asioita.

Joronen kertoo haastattelussa urakehityksestään ja siitä, kuinka hän on jo tottunut muuttamaan. Itärajan pinnassa Rautjärvellä syntynyt ja Simpeleellä varttunut Joronen muutti Helsinkiin 15-vuotiaana ja Lontooseen 16-vuotiaana. Siellä hän vietti Fulhamin sopimuspelaajana kahdeksan vuotta.

– Pelasin Fulhamissa muutaman pelin ykkösjoukkueessa, mutta homma ei siellä toiminut. Nyt Horsensissa kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan.

Se, että kevätkausi vierähtää vielä Horsensissa, ei haittaa Jorosta lainkaan.

– Se sopii minulle täydellisesti. Haluan pelata kevään aikana mahdollisimman paljon, ja meillä on Horsensissa vielä työt kesken.

Yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista, Antti Niemi, pelasi FC Kööpenhaminassa kahden kauden ajan 90-luvun puolivälissä. Niemi toimii tätä nykyä Huuhkajien maalivahtivalmentajana, joten hän on Jorosellekin tuttu mies.

– Toivottavasti minusta tulee parempi kuin hän, vaikka hän ei tästä kommentista pidäkään, Joronen naurahtaa.