Saksalainen Manuel Neuer on valittu kaksi kertaa Saksan vuoden jalkapalloilijaksi, kolmesti peräkkäin Bundesliigan tähdistökentälliseen ja vuosina 2013-2016 neljä kertaa peräkkäin IFFHS:n maailman parhaaksi maalivahdiksi. Nyt 31-vuotiaalla Neuerilla on kuitenkin meneillään hyvin poikkeuksellinen kausi.

Neuer on kyennyt pelaamaan tällä kaudella vain kolme bundesliigapeliä ja yhden ottelun Mestarien liigassa kiusallisen jalkavaivan takia. Murtunut jalkapöytä operoitiin syyskuussa, ja ylihuomenna Neuerin edellisestä ottelusta tulee kuluneeksi jo kolme kuukautta.

Neuerin sairausloman aikana Bayern Münchenissä torjuntavastuuta on kantanut Sven Ulreich. Barcelonan Marc-André ter Stegen on puolestaan esittänyt niin hyviä otteita sekä seura- että maajoukkueessa, että moni uskoo Neuerin joutuvan jo luopumaan ykkösvahdin paikastaan Saksan maajoukkueessa ensi kesän MM-kisoissa.

Alun perin Neuerin arveltiin palailevan pelikuntoon tammikuussa, mutta tuo arvio on mennyt jo hyvissä ajoin uusiksi. Nyt helmikuukin alkaa olla jo poissa laskuista, joten Bayern München joutuu käytännössä varmasti Mestarien liigan neljännesvälierien ottelupariinsa Besiktasia vastaan ilman Neueria.

– Pystyn jälleen seisomaan suihkussa normaalisti, kertoi edelleen kainalosauvojen avulla kävelevä Neuer toipumisestaan lehdistölle Kickerin mukaan.

Neuer on vakuutellut, ettei miehen pelaaminen MM-kisoissa ole vaarassa, mutta se sijaan lienee mahdollista, että Bayern hankkii jo tammikuussa uuden maalivahdin. Ainakin Bayer Leverkusenin Bernd Lenosta on jo liikkunut huhuja.