Viime kauteen upean pelaajauransa lopettanut Francesco Totti kertoi mielipiteitään nykyjalkapallosta. AS Romaa koko uransa edustanut Totti uskoo, että jalkapallosta on kadonnut osa romanttisuudestaan.

Muun muassa viime kesänä nähdyt siirtosummat ihmetyttävät Tottia. Sama suuntaus vaikuttaisi jatkuvan, kun Liverpool hankki Southamptonin keskuspuolustaja Virgil van Dijkin 75 miljoonalla punnalla, lue uutinen.

– Pidän ehdottomasti enemmän siitä jalkapallosta, minkälaista se oli pitkän aikaa sitten. Nykyään se on vain hullua. Jalkapallo on muuttunut paljon minun ajastani nykyhetkeen. Pidän enemmän aiemmasta romanttisesta jalkapallosta, nykyään se on vain bisnestä, Totti puhui Goalin mukaan.

Neymar siityi Barcelonasta PSG:hen viime kesänä 222 miljoonalla eurolla. Summa on Tottin mukaan päätön.

– On loistavia pelaajia, kuten Cristiano Ronaldo ja Neymar, mutta Neymar on esimerkki näistä hurjista siirtosummista. 250 miljoonaa euroa on liikaa pelaajasta. Se menee yli ymmärryksen, Totti sanoi.

Totti valitsi myös puolensa, mitä tulee maailman parhaimpaan jalkapalloilijaan. Ikuinen kaksintaistelu Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin välillä ei ota loppuakseen, kun Ronaldo valittiin viidettä kertaa Ballon d’Orin voittajaksi. Samalla Ronaldo nousi Messin kanssa tasoihin Kultaisten pallojen määrässä. Tottilla on oma suosikkinsa.

– Mutta Messi on numero yksi, älä kuitenkaan kerro Cristianolle! Totti kertoi nauraen.