Manchester Unitedin ruotsalaistähdellä Zlatan Ibrahimovićilla on nykyisin paljon rahaa ja mainetta. Juniorina Ibrahimovićin perheessä jouduttiin tekemään koviakin päätöksiä, jotta nuori Zlatan saattoi harrastaa jalkapalloa.

Ibrahimović kiitteli isänsä panosta hänen uralleen Sky Sportsin haastattelussa. Ibrahimovićin isä oli valmis tekemään lähes mitä vain, jotta hänen poikansa pystyi pelaamaan jalkapalloa.

– Isäni kasvatti miinut, hän teki paljon töitä sen eteen, että pysyimme hengissä. Meidän jääkaappimme ei ollut koskaan täynnä, meillä ei ollut paljon syötävää.

– Esimerkiksi kun olimme menossa Saksaan pelaamaan junioriturnaukseen Malmön nuorisojoukkueen kanssa, minun piti pyytää häneltä 3000 kruunua. Hän jätti vuokran maksamatta kuukaudeksi ja päästi minut pelaamaan turnaukseen, koska hän teki kaikkensa minun eteen, Ibrahimović kertoi.

Ibrahimović kertoi myös rasismista, mitä hän kohtasi Malmössa. Tähtihyökkääjän isä on bosniakki ja äiti Bosnian kroaatti, joten Ibrahimović koki paljon ennakkoluuloja taustastaan johtuen.

– Kun ensimmäisen kerran tulin Malmöhön, joukkuekaverit tai ympäristö yleensä ei hyväksynyt minua, koska minulla oli ulkomainen nimi. Sitten joukkue putosi alemmalle sarjatasolle ja useat pelaajat lähtivät. Seuran piti antaa nuorille pelaajille vastuuta, jotka kaikki olivat todella vahvoja, koska olimme voittaneet junioriturnauksia.

– En ollut aloituksen pelaaja, tulin vaihtopenkiltä, mutta vieläkään minua ei hyväksytty.

Suuri muutos tapahtui, kun seura palkkasi Roland Anderssonin joukkueen päävalmentajaksi.

– Minulle kerrottiin, kun olin pelannut alle 20-vuotiaiden kanssa, että ykkösjoukkueen päävalmentaja halusi nähdä minut harjoittelemassa heidän kanssa seuraavana päivänä. Ajattelin, että olen tehnyt jotain pahaa sen sijaan, että pelaaminen juniorien kanssa riittäisi ja olisi aika siirtyä isojen poikien mukaan. Vihdoin löysin ihmisen, joka uskoi minuun. Joten käytin mahdollisuuden, joka minulle annettiin ja aloitin totaalisen dominoinnin, ruotsalaistähti kertoi.