FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsee Suomen Cupin näkyvyyden roimasta kasvusta. Torstaina julkaistu uutinen siitä, että lähes kaikki Suomen Cupin ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelussa, ovat Korkeakunnaksen mukaan juuri sitä, mitä kilpailu kaipasi.

– Uutinen on hieno ja positiivinen juttu. Tämä on oikea suuntaus: mitä enemmän futis on esillä, sitä mielenkiintoisemmaksi se tulee ihmisten mielissä.

– Tämän uudistuksen myötä Suomen Cup löytää varmasti lisää ystäviä, samoin jalkapallo ylipäänsä. Muutenkin kilpailukausi on nyt saatu pidemmäksi. Pelaajien motivaatio on aivan toinen, kun pelataan jo tammikuussa merkityksellisiä pelejä. Kannatan nykysysteemiä ehdottomasti, Korkeakunnas painottaa.

Korkeakunnas aikoo itsekin nauttia uuden palvelun antimista.

– Voi olla, ettei helposti tulisi lähdettyä vakoilureissulle esimerkiksi Rovaniemelle, mutta nyt voi nekin pelit katsoa kotisohvalta, Korkeakunnas naurahtaa.

– Suomen Cup on siitäkin hyvä kilpailu, että monet joukkueet peluuttavat lohkopeleissä uusia, nuoria kasvoja. Sitä kehitystä on mielenkiintoista seurata. Tietysti myös eri sarjatasojen väliset matsit ovat aina mielenkiintoisia pelejä – yllätyksiä tullaan näkemään tänäkin vuonna varmasti. Suomen Cup on hieno kilpailu – ja myös lyhin tie Euro-peleihin.

Suomen Cup käynnistyy viikonloppuna ja Ruutu näyttää viikonlopun aikana yhdeksän ottelua.