Uefan Kansojen liiga (Nations League) alkaa syksyllä 2018. Lohkoarvonnat suoritetaan huomenna, keskiviikkona, 24. tammikuuta Sveitsissä, Lausannessa. Viafree välittää arvonnan suorana ja avaa samalla uuden jakson Huuhkajien aikakaudella. Viafree on Huuhkajien kotitelevisioasema tulevissa karsinnoissa.

Kansojen liiga tarjoaa toisen tien EM-lopputurnaukseen. Kisan saapumisen myötä harjoitusmaaottelut jäävät kokolailla historiaan.

– Merkityksellisiä pelejä uuden kilpailun kautta. Se motivoi pelaajia, A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva toteaa.

Suomen lohkoon mahdollisesti tulevat vastustajat ovat Unkari, Romania, Skotlanti, Slovenia, Kreikka, Serbia, Albania, Norja, Montenegro, Israel, Bulgaria, Kypros, Viro tai Liettua.

– Kovia porukoita. Kolme joukkuetta oli viime EM-kisoissa ja Serbia on myös tulevissa MM-kisoissa. Kertoo tasosta. Helppoa lohkoa on turha odotella, Kanerva sanoo.

Kuningas Jari Litmasella tulee olemaan näppinsä pelissä, kun Suomen lohkoa keskiviikkona arvotaan.

– Mielenkiinnolla odotan arvontoja ja mitä Litmanen nostaa meidän vastustajiksi, paikan päälle matkustava Kanerva naurahtaa.

Kansojen liigan kautta on mahdollista edetä lopputurnaukseen, mutta perinteiset EM-karsinnat pelataan normaalisti. Mikäli EM-kisapaikka tulee karsintojen kautta, periytyy Kansojen liigan pudotuspelipaikka toiselle joukkueelle.

– Kiva olisi aloittaa EM-karsinnat, kun oltaisiin voitettu ensin syksyllä Kansojen liigan alkulohko ja takaportti olisi odottamassa playoffeissa, Kanerva hymähtää.

Keskiviikkoisissa arvonnoissa Kanerva jännittää vastustajien ohella tulevaa lohkoa. Suomi on C-liigassa, jossa lohkot arvotaan kolmeen neljän joukkueen lohkoon ja yhteen kolmen joukkueen lohkoon.

– Kolmen joukkueen lohkosta olisi ehkä paremmat saumat mennä jatkoon, Kanerva arvioi.

Kansojen liigan lohkoarvonta järjestetään keskiviikkona 24.1. kello 12.45 alkaen. Viafree välittää historiallisen karsinnan suorana.