Siirtosummat ovat kasvaneet huimasti viime kesästä lähtien. Neymarin viimekesäinen maailmanennätyssiirto Barcelonasta PSG:hen muutti siirtomarkkinoita pysyvästi. Uefa pyrkii nyt rauhoittamaan markkinoita.

Le Parisen -lehden mukaan Uefa suunnittelee parannuksia Financial Fair Play -säännöstöön, joka ei ole toiminut kovin hyvin. Kyseessä olisi niin sanottu Fair Play 2.0 -malli.

Uudistuksen myötä seurat saisivat käyttää 100 miljoonaa euroa hankintoihin per siirtoikkuna. Seurat voisivat käyttää enemmän kuin 100 miljoonaa euroa, mutta menojen ja tulojen erotus pitäisi olla enintään sata miljoonaa euroa. Eli käytännössä seura voisi ostaa pelaajia vaikkapa 400 miljoonalla eurolla, mutta se vaatisi pelaajamyyntejä 300 miljoonalla eurolla.

Lisäksi uudistukseen pyritään saamaan kohta, joka pienentäisi joukkueiden kokoonpanoja. Uudistuksen myötä seuroilla saisi olla 25 ammattilaispelaajaa joukkueessa.

Uudistukset pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja ne saatetaan ottaa käytäntöön jo ensi kaudella. Aiheen ympärillä odotetaan syntyvän todella kiivasta keskustelua ja se jakaa vahvasti mielipiteitä. Siitäkin huolimatta uudistuksista päätetään näillä näkymin toukokuussa.