Ranskalaisen Nantesin päävalmentaja Claudio Ranieri sanoo, että hän pyytäisi seuraltaan sopimuksensa mitätöimistä, jos Italian jalkapalloliitto tarjoaisi hänelle A-maajoukkueen valmentajan paikkaa.

Ranieri on ollut yhdistettynä Azzurrin uudeksi käskyttäjäksi siitä lähtien, kun maajoukkueen edellinen päävalmentaja Gian Piero Ventura jätti tehtävänsä marraskuussa. Italia putosi Venturan alaisuudessa MM-jatkokarsinnassa Ruotsille ja jäi siten ulos maailmanmestaruusturnauksesta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1958.

Muiksi ehdokkaiksi on povattu Chelsean Antonio Contea, Pietarin Zenitin Roberto Mancinia sekä Carlo Ancelottia, joka sai potkut Bayern Münchenistä syyskuussa.

Ranieri muistetaan parhaiten Valioliigan Leicesteristä, jonka hän johdatti sensaatiomaisesti Englannin pääsarjan mestariksi kaudella 2015-16. Hänet nimitettiin erityisluvalla Nantesin päävalmentajaksi viime kesänä, sillä Ligue 1:n säännöissä ei normaalisti sallita yli 65-vuotiaiden valmentajien palkkaamista. Ranieri olisi kuitenkin valmis luopumaan työpaikastaan, jos kutsu käy kotimaan edustusjoukkueen käskyttäjäksi.

– Jokainen italialainen valmentaja rakastaisi olla maajoukkueen valmentaja, sanoi Ranieri Sky Sport Italialle.

– Minulla on kahden vuoden sopimus Nantesin kanssa enkä ole saanut mitään viestejä, joten en voi sanoa mitään. Mutta jos minuun otettaisiin yhteyttä, menisin Nantesin presidentin luokse ja pyytäisin, että minut vapautetaan tehtävistäni.