Pakkanen paukkuu, mutta päivä on jo ehtinyt pidentyä selvästi. Kevät ja sitä myötä Veikkausliiga tekee jo tuloaan. Lukijoidemme omassa Facebook-ryhmässä Jalkapallon olohuone järjestettiin kysely, jossa kysyttiin ensi kauden Veikkausliigan mestaria.

Kyselyssä äänestettiin Veikkausliigan mestaria, jonka pohjalta laitoimme seurat järjestykseen. Kyselyyn osallistui 188 vastaajaa ja selkeä ennakkosuosikki ensi kauden mestariksi oli vähemmän yllättäen HJK.

HJK keräsi peräti 76 ääntä eli lähes puolet annetuista vastauksista. Viime kauden mestari on vahvistunut talven aikana muun muassa Riku Riskillä sekä Nikolai Alholla, vaikka lähtijöitäkin on ollut. Selvää kuitenkin on, että HJK lähtee kauteen selkeänä suosikkina uusimaan mestaruuden.

Toiseksi eniten ääniä keräsi viime kaudella hopealle yltänyt KuPS. Kuopiolaiset saivat annetuista äänistä 32. Kolmanneksi eniten ääniä ääniä keräsi Ilves, joka oli viime kaudella pronssilla.

Ensi kaudeksi Veikkausliigaan noussut TPS sai yllättävän paljon ääniä. TPS sijoittui kyselyssä viidenneksi heti SJK:n jälkeen ja peräti kymmenen vastaajaa uskoi Palloseuran juhlivan kauden päätteeksi mestaruutta.

Toinen sarjanousija FC Honka ei sen sijaan vastaajia ole vakuuttanut talven aikana. Honka sai vain kaksi ääntä. Saman verran sai myös IFK Mariehamn. Alla listattuna kyselyn tulokset.

Veikkausliigan mestari 2018 -kysely (helmikuu)

  1. HJK, 76 ääntä
  2. KuPS, 32 ääntä
  3. Ilves, 21 ääntä
  4. SJK, 16 ääntä
  5. TPS, 10 ääntä
  6. VPS, 9 ääntä
  7. FC Inter, 7 ääntä
  8. FC Lahti, 6 ääntä
  9. PS Kemi, 4 ääntä
  10. RoPS, 3 ääntä
  11. FC Honka, 2 ääntä
  12. IFK Mariehamn, 2 ääntä.

Mikäli olet Facebookissa, voit liittyä Jalkapallon olohuone -ryhmään tästä linkistä.