Chelsean manageri Antonio Conte on kiinnostunut entisestä työpaikastaan Italian maajoukkueen päävalmentajana, väittää Italian jalkapalloliiton FIGC:n asiamies Roberto Fabbricini.

Conte toimi Italian maajoukkueen käskyttäjänä vuosina 2014-2016 ja johdatti Azzurrin vuoden 2016 EM-kisojen puolivälierään, jossa Saksa oli lopulta vahvempi rangaistuspotkukilpailussa.

FIGC ei ole vielä kyennyt korvaamaan Gian Piero Venturaa, joka valmensi Italian maajoukkuetta edelliset kaksi vuotta. Venturan aika Azzurrin peräsimessä päättyi kansalliseen katastrofiin, kun Italia hävisi MM-jatkokarsinnassa Ruotsille 0-1 ja jäi siten ensimmäistä kertaa MM-lopputurnauksesta ulos sitten vuoden 1958.

Ventura ja Italian jalkapalloliiton presidentti Carlo Tavecchio jättivät tehtävänsä pian MM-pettymyksen jälkeen. Nyt molemmille haetaan seuraajaa.

Maajoukkueen seuraavaksi luotsiksi on povattu Conten lisäksi myös syksyllä Bayern Münchenistä potkut saanutta Carlo Ancelottia, Pietarin Zenitin Roberto Mancinia ja ranskalaisen Nantesin Claudio Ranieria, joka johdatti Leicesterin Valioliigan mestaruuteen kaudella 2015-16.

Ancelotti on tosin vahvasti vihjannut, että haluaisi mieluummin palata seurajalkapallon pariin. Mancini ja Ranieri aloittivat työnsä Venäjällä ja Ranskassa kuluvan kauden alla.

Conten on huhuttu olevan tyytymätön Chelseassa, vaikka hän voitti debyyttikaudellaan 2016-17 Englannin pääsarjan mestaruuden. Tällä sesongilla Conten miehistö on lipsunut 25 kierroksen jälkeen jo 18 pisteen päähän sarjaa johtavasta Manchester Citystä. Italialaisvalmentaja on myös usein äänekkäästi kritisoinut seuransa saamattomuutta siirtomarkkinoilla.

Asiamies Fabbricinin mukaan kukaan päävalmentajaehdokkaista ei ole tällä hetkellä muita edellä, mutta Conte vaikuttaa kiinnostuneelta.

– Mancini oli Roomassa, mutta me emme ottaneet yhteyttä häneen, Conte vaikuttaa kiinnostuneelta pukemaan Azzurrin värit jälleen ylleen, Ancelotti sulkee ja avaa ovea jatkuvasti, eikä Ranieriakaan ole suljettu pois laskuista, sanoi Fabbricini torstaina FourFourTwon mukaan.

– Kukaan ei ole tällä hetkellä piikkipaikalla. Meidän on arvioitava hyvät ja huonot puolet.