KS: Kymenlaaksossa historiallinen yhteistyösopimus – ”Tässä sopimuksessa on vain voittajia”

© Kuva: Juha Tamminen

KTP ja MyPa saman pöydän ääressä? Yhteistyötä tekemässä? Skenaario ei välttämättä olisi aina ollut kovin realistinen, mutta nyt se on täyttä totta.

Kymen Sanomat kertoo, että Kymenlaakson perinteikkäät seurat, Ykköseen takaoven kautta noussut FC KTP ja Kakkoseen noussut MyPa ovat sopineet tulevan kauden kattavasta yhteistyösopimuksesta. Sopimus koskee myös KTP:n muita naapuriseuroja Kotkan Peli-Karhuja ja Haminan Pallo-kissoja (KS:n uutinen löytyy tästä linkistä).

Yhteistyösopimus mahdollistaa juniori-ikäisten pelaajien helpomman liikkumisen KTP:n ja alempisarjalaisten naapurien välillä.

- Tässä sopimuksessa on vain voittajia, MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen sanoi.

- Tämä avaa mielenkiintoisia ovia nuorille pelaajille, mutta ketään ei ole sidottu mihinkään. Meillä on nuori ja aika lailla paikallisista pelaajista koostuva joukkue, joten tämä sopimus istuu kuvioon hyvin.

Kyseessä on kolme erillistä yhteistyösopimusta, joissa KTP on toinen osapuoli. Ne eivät siis sinänsä mahdollista pelaajien määräaikaisia siirtoja alasarjaseurojen välillä. Tavalliset lainasiirrot tulisivat tällöinkin kysymykseen.

- Yhteistoimintasopimuksen etuna on joustavuus. Meidän pelaajamme voi mennä perjantaina MyPan harjoituksiin, pelata siellä lauantaina ja palata sunnuntaina takaisin. Lainasopimusten minimikesto on 14 päivää ja jo edustusoikeuden siirtoon kuluu viikon päivät, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus selvitti.

 

 

Kaikkien neuvottelupöydässä istuneiden seurojen edustajat vakuuttelivat uskoaan ja haluaan yhteistyön sujumiseen. Sopimuksesta uskotaan olevan etua kaikille vanhoille kiistakumppaneille.

- Olemme olleet kovia kilpailijoita ja toivottavasti jonain päivänä voimme taas pelata paikallisotteluita KTP:n kanssa. Mutta vaikka unelmoida saakin, toistaiseksi meidän ei ole realistista puhua noususta Ykköseen tai liigaan. Yhdessä pystymme tekemään paljon enemmän, Jukka Karjalainen sanoi.