Valioliiga on pääsyt yhteisymmärrykseen Englannin jalkapalloliiton (FA) sekä Englannin liigan (EFL) kanssa talvitauosta, joka nähdään Sky Sportsin mukaan ensimmäisen kerran kaudella 2019-20. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC.

Useat valmentajat Valioliigassa ovat usein nostaneet talvitauon esiin. Pelaajien kuormitus Englannissa on kasvanut todella suureksi, varsinkin talven ruuhkaviikoilla. Useiden valmentajien mukaan Valioliiga antaa muille huippusarjoille tasoitusta esimerkiksi euro-peleissä kovien ruuhkaviikkojen takia ja siksi, etteivät pelaajat saa huilata juuri ollenkaan.

Muutoksen myötä luvassa on jokaiselle seuralle ja pelaajille 13 päivän tauko peleistä, mutta tauko voi osua eri seuroille eri aikaan. Joka tapauksessa tauko sijoittuisi helmikuulle, kun muissa huippusarjoissa tauko on yleensä sijoittunut joulu- ja tammikuulle. Tauon mahdollistaa esimerkiksi se, ettei FA Cupin viidennen kierroksen otteluissa pelata uusintaottelua. Mikäli ottelu on päättymässä tasapeliin, se pelataan ratkaisuun saakka. Lisäksi FA Cupin ottelut siirtyvät keskelle viikkoa.

Lisäksi Valioliigan kierros jaetaan kahdelle viikonlopulle. Päätös ei vaikuta ottelumääriin oikeastaan muuten kuin FA Cupin viidennen kierroksen uusintaottelut jäävät pois. Myönnytys on siinä mielessä melko pieni, mutta vapaapäivissä kuitenkin merkittävä. Top-5-sarjoista vain Bundesliigassa pidetään pidempi talvitauko.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

BBC Radio 5 Live

@bbc5live
The @FA, @PremierLeague and @EFL have agreed in principle to a winter break, planned for February.

@martynziegler from The Times, who broke the story, explains how it could work...

#5liveBreakfast