Bayern Münchenin valmentaja Jupp Heynckes on jälleen toistanut aikeensa eläköityä kuluvan kauden päätteeksi. Saksalaisen Bildin mukaan Heynckes on puhunut Thomas Tuchelista tulevana seuraajanaan Bayernin peräsimessä.

Bundesliigan kärkisijalla oleva Bayern nimitti 72-vuotiaan Heynckesin väliaikaiseksi valmentajakseen viime vuoden lokakuussa, kun seura antoi potkut Carlo Ancelottille. Bayernin suunta kääntyi Heynckesin alaisuudessa nousuun siitä alhosta, johon se oli Ancelottin komennuksesta vajonnut.

44-vuotias Tuchel on ollut sivussa valmentajan hommista viime vuoden toukokuun jälkeen. Tuchelin viimeiseksi saavutukseksi Borussia Dortmundissa jäi DFB-pokalin voittaminen. Tuchel palkattiin keltamustien käskyttäjäksi huhtikuussa 2015, kun Jürgen Klopp päätti lähteä valmentamaan Liverpoolia.

Eläkepäivistä haaveileva Heynckes uskoo, että juuri Tuchelilla olisi riittävästi kokemusta ja määrätietoa Bayernin kaltaisen suurseuran peräsimeen.

– Thomas Tuchelilla on tarvittava laatu Bayernin valmentamiseen, Heynckes kertoi.

– Arvostan Tuchelia. Hän on jatkanut kehitystään aina Mainzin nuorisojoukkueiden valmentamisesta saakka. Menestys vaatii juuri tuollaista kehityskulkua, sosiaalisien taitojen ja tietyn asenteen oppimista.

Heynckes kehui ihmistaitojen ohella myös Tuchelin taktista otetta.

– Tuchelin alaisuudessa Borussia Dortmund pelasi erinomaista jalkapalloa. Siinä pystyi näkemään kaikki modernin jalkapallon elementit. Lisäksi he pelasivat erittäin viehättävää futista. Ainakin minulla oli hauskaa seuran pelejä katsoessa. Sen vuoksi arvostan Tuchelia, konkarivalmentaja summasi.