Lionel Messistä on varmasti kirjoitettu jo kaikki ylisanat, mitä maailmasta löytyy. Eikä turhaan, Chelseaa vastaan ”Kirppu” osoitti jälleen olevansa suvereeni jalkapalloilija.

Barcelona eteni Mestarien liigan puolivälieriin lopulta melko kivuttomasti. Tästä suurin kiitos kuuluu Messille, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden osuman toisessa osaottelussa. Barcelona vei toisen osan maalein 3-0 ja jatkopaikka irtosi yhteismaalein 4-1.

Chelsealla oli omat tekopaikkansa, eikä lukemat välttämättä kertoneet koko totuutta Camp Noun illasta. Kuvaavaa oli kuitenkin Messin ylivoimaisuus. Messi teki yhteensä kolme maalia ja syötti yhden osuman Chelseaa vastaan pelatussa otteluparissa.

Argentiinan maajoukkuekapteeni iski alkutahdit ottelulle jo kolmannella minuutilla. Hieman onnekkaasti pallo lopulta päätyi Messille, joka laukoi pallon vastustamattomasti Chelsea-vahti Thibaut Courtois’n jalkovälistä maaliin.

Messi osoitti 20. minuutilla nopeuttaan ja suorastaan käsittämätöntä pallokosketustaan. Aina kun Chelsean pelaaja oli juuri ja juuri ylettymässä palloon katkaistakseen Messin menon, taituri sai tuupattua palloa eteenpäin tarjoillen lopulta syötön Ousmane Dembélélle, joka teki uransa ensimmäisen maalin Barcelonassa.

Chelsea sai tekopaikkoja, jopa hyviä sellaisia, mutta viimeistely ei ollut tarvittavan tehokasta. Ja kuinka ollakaan, Messi käytti omat tekopaikkansa murhaavalla tehokkuudella.

Toisella puoliajalla Messi viimeisteli uransa sadannen maalin Mestarien liigassa. Nöyryytys oli Courtois’n kannalta täydellinen, kun Messi sivalsi tälläkin kertaa pallon Chelsea-vahdin jalkovälistä verkon perukoille. Omaa kieltänsä Messin viimeistelytaidoista kertoo se, ettei televisiokuvien perusteella Messi edes katsonut, missä tilaa oli. Silti hän löysi aukon, josta laukoi pallon voimalla maaliin.

– Hän havaitsee sellaisia asioita, mistä meillä tavallisilla kuolevaisilla ei ole mitään hajua, asiantuntija Pasi Rautiainen kommentoi Viasatin studiossa osuvasti Messin syöttöä Dembélén maaliin.

Ottelun jälkeen Chelsea-manageri Antonio Conte tiesi, kuka oli kentän sankari. Conte käveli halaamaan Messiä ja italialaisvalmentajan eleistä paistoi suunnaton kunnioitus Barça-tähteä kohtaan. Contekin ymmärsi, ettei Chelsealla ollut neljännesvälierissä mitään saumaa Barcelonaa vastaan ja tarkemmin sanottuna Messiä vastaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.