EM-kotikisoihin valmistautuva Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue koki maaliskuussa menetyksen, kun yksi joukkueen kärkipelaajista Sergei Eremenko ilmoitti haluavansa edustaa jatkossa Venäjää. Eremenko isoveljet Alexei Eremenko Jr. ja Roman Eremenko ovat Suomen A-maajoukkueesta tuttuja vuosien ajalta.

Veljessarjan isä Alexei Eremenko – menestynyt pelaaja ja valmentaja itsekin – kertoi Österbottnens Tidningille, mikä johti Eremenkon perheen kuopuksen päätökseen (koko juttu luettavissa täältä).

– Se oli kokonaisratkaisu ja monen syyn yhdistelmä. Yksi syy on se, että enää häntä ei tulkita ulkomaalaispelaajaksi, jolla on kaksoiskansalaisuus ja joka pelaa vierasmaalaisessa maajoukkueessa, Eremenko selvittää.

[readmore from=Eremenko-Sergei]

Venäjän liigan ulkomaalaispelaajia koskevat rajoitukset ovat tiukentuneet viime vuosina. Talvella Moskovan Spartakiin siirtyneen Sergei Eremenkon on helpompi saada joukkueesta jalansijaa, kun hän ei vie enää paikkaa ulkomaalaiskiintiöstä.

Toistaiseksi Eremenko on pelannut Spartakin reservijoukkueessa, ja kertaalleen hän on päässyt myös edustusjoukkueen vaihtopenkille Venäjän pääsarjaottelussa.

Mitään paraatimarssia Alexei Eremenko ei poikansa matkasta kohti Venäjän juniorimaajoukkuetta usko tulevan.

– Kilpailu on kovaa. Venäjän juniorimaajoukkueet menestyvät usein varsin hyvin.