Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni sensaatiomaisesti EM-lopputurnaukseen voitettuaan keskiviikkona Skotlannin ratkaisevassa ottelussa maalein 5-0. Kisapaikka jäi pienestä kiinni ja kiitos kuuluu myös rakkaalle länsinaapuri Ruotsille.

Suomi nimittäin eteni kisoihin maalieron turvin. Ranska jäi yhden maalin päähän Suomesta, kun se voitti omassa ottelussaan Ruotsin 3-2. Ranska johti ottelua 3-0, mutta Ruotsi kampesi lopulta maalin päähän ja varmisti Suomelle kisapaikan.

– En luottanut Ruotsiin pätkääkään. Ajattelin, että heidän tasonsa ei riitä Ranskaa vastaan millään, mutta he kuitenkin kavensivat toisella puoliajalla. Meillä oli lähes jakomielinen olo, kun toisaalta 5-0-tuloksen piti riittää, mutta jos Ranska olisi tehnyt yhden lisää, niin sitten meidänkin pitäisi tehdä, Suomen U17-tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta kertoi Palloliiton nettisivuilla.

Suomen sankarit olivat hattutempun viimeistellyt Jenna Topra sekä kaksi maalia tehnyt Aino Vuorinen. Molemmat tulivat kentälle vasta toisella puoliajalla.

– Se kuvastaa tätä joukkuetta. Meillä on niin hyviä pelaajia vaihdossa ja kotonakin. Olemme olleet tässä turnauksessa todella yhtenäinen joukkue ja olemme voineet valita pelaajia vastustajan mukaan. Joukkueen sisäinen kunnioitus on huikeaa, vaihtopelaajat ovat kaikissa kolmessa ottelussa tuoneet paljon lisäarvoa, Saloranta kehui.

Päävalmentaja Saloranta lähetti myös kiitokset seuroille kisapaikan varmistuttua. Useat maajoukkueen pelaajat pelaavat Naisten liigassa.

– Olen saanut paljon onnitteluita seurajoukkuevalmentajilta, mutta kyllä kiitokset kuuluu toiseen suuntaan. He ja aluevalmentajamme ovat tehneet vuosia upeaa työtä. Me vain lainaamme näitä pelaajia. Seuravalmentajat tekevät ehdottomasti suurimman työn.

EM-lopputurnaus pelataan liettuassa 9.-21. toukokuuta. Katso huikean kisapaikan varmistaneen Skotlanti-voiton maalit alta olevalta videolta. Jos et näe, voi katsoa ne täältä.

Helmarit

@HelmaritFI
U17-tytöt voittivat EM-jatkokarsinnassa Skotlannin 5-0 ja etenivät Liettuassa pelattavaan lopputurnaukseen ⚽️⚽️
Ranska jäi lohkossa toiseksi, yhden maalin heikommalla maalierolla. Tässä Suomen osumat ratkaisupelissä 🙏🏼 #Pikkuhelmarit