FC Interin hyökkääjä Timo Furuholm jakoi ajatuksiaan nykymuotoisesta Suomen Cupista Jalkapallon Pelaajayhdistyksen JPY:n sivuilla.

Inter pelasi vahvan Suomen Cupin voittaen ensin oman alkulohkonsa ja selvittäen tiensä toukokuussa pelattavaan finaaliin Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Suomen Cupin uudistunut järjestelmä on nostanut paljon keskustelua, eivätkä kaikki ole lämmenneet lohkovaiheen ajatukselle. Pelit halleissa tai keskellä talvea ulkona sekä finaalipaikan epätietoisuus ja kotijoukkueen arvonta ovat myös herättäneet kritiikkiä fanien keskuudessa. Furuholmin mukaan nykymuotoisesta cupista löytyy hyvät ja huonot puolensa.

– Cupia voi tarkastella jokaisesta suunnasta ja se näyttää aina erilaiselta. Näin hieman vanhempana pelaajana mielestäni on plussaa, että pelaamme merkityksellisiä otteluita. Jokaiseen treenipeliin ei ihan samalla tavalla pystynyt syttymään, mutta nyt pelataan pisteistä ja merkityksellisiä pelejä. Enää ei tarvita treenipelejä, kun kilpailu on heti käynnissä.

– Eri asia on sitten, onko se cupin arvostuksen mukaista, että pelejä pelataan missä sattuu, kuten puolivälieräottelu Kupittaan vitosella. Käsitykseni mukaan myös osanottomäärät ovat vähentyneet vuosittain eikä cup varmasti houkuttele Kakkosesta alaspäin olevia joukkueita. Siinä katoaa samalla osa cupin taikaa.

– Muistan silloin aikanaan, kun pelasimme PK-35:n kakkosjoukkuetta vastaan Pihlajamäen hiekalla ja voitimme lisäaikamaalilla 1-0. Sitä on tullut muisteltua aika usein ja sellaiset pelit ovat vähän kadonneet. Lohkovaiheessa, jos sitten joukkue häviää heti kaksi peliä, niin se on sitten aika lailla taputeltu.

– Tässäkin asiassa annan fiksumpien päättää enkä puutu siihen, mutta varmaan olisi hyvä kuunnella vähän kaikkia osapuolia. Esimerkkinä nyt tämä finaalihässäkkä, kun kukaan ei oikein tiennyt missä finaali pelataan ja sitten se lopulta arvotaan. Arvostus lähtee aina järjestäjästä liikkeelle ja siitä se sitten toivottavasti valuu myös muille.