Helsingin Jalkapalloklubin paluumuuttaja Nikolai Alho pääsee viimein keskiviikkona aloittamaan kautensa Veikkausliigassa.

Ensimmäistä kertaa ala-asteikäisenä HJK:n paidassa pelannut Alho, 25, vietti viisi vuotta seuran edustusjoukkueessa, kunnes hän siirtyi viime vuonna ruotsalaiseen Halmstadiin. Helmikuussa HJK tiedotti, että Alho palaa Helsingiin tämän kauden kattavalla sopimuksella.

HJK on aloittanut kautensa kahdella voitolla, mutta Alho on joutunut seuraamaan joukkueensa otteita katsomon puolelta pelikiellon vuoksi. Hänet ajettiin suoralla punaisella kentältä ulos Suomen Cupin välierässä Honkaa vastaan.

Ennen suihkukomennustaan Alho ehti ampua Klubille ottelun voittomaalin, jolla helsinkiläiset etenivät kilpailun finaaliin, jossa he saavat toukokuun 12. päivä vastaansa FC Interin.

– Siinä tuli heti onnistuminen ja menimme jatkoon sillä maalilla. Se nostatti fiiliksiä, mutta sitten tuli se punainen. Se on tietenkin vähän harmittanut. Hyvä, että kundit ovat klaaranneet hyvin kaksi matsia. Lähdökohdat ovat hyvät hypätä mukaan, Alho kertoo Veikkausliigan sivuilla.

HJK vierailee keskiviikkona Seinäjoen Jalkapallokerhon luona. Tämän vuoden ensimmäisiä liigaminuuttejaan janoava Alho odottaa ottelusta aiempien kausien perusteella kovaa vääntöä.

– SJK on hyvä joukkue ja heitä vastaan on aina hyviä pelejä, ainakin ne ovat olleet missä olen ollut pelaamassa. Tiukkaa vääntöä, ja he tuntevat meidän joukkueen hyvin ja me heidät. Se on aina vähän sellaista, että pyritään eliminoimaan toisten vahvuuksia ja se on enemmän päästä kiinni. Ja siitä, miten toimimme joukkueena yhtenäisesti. Sanon, että hyvällä joukkuepelillä tuo voidaan klaarata.