Veikkausliigassa potkaistaan avauspotku viikonloppuna täyden kierroksen voimin. Joukkueensa yhteensä seitsemään Suomen mestaruuteen valmentanut Antti Muurinen odottaa sarjan jakautuvan kolmeen osaan.

Muurinen uskoo Veikkausliigassa nähtävän tulevan kauden aikana selvä kastijako.

– Tuntuu, että Veikkausliiga olisi tällä kaudella sellainen kolmen kategorian sarja. HJK tuntuu tietenkin taas suosikilta ja sitten KuPS, SJK, Lahti ja ehkä Inter häilyy sitten siinä seuraavan kategorian rajoilla. TPS, PS Kemi ja RoPS muodostavat sitten oman kategoriansa ja muut ovat sitten siinä keskikastissa. Toisaalta RoPS voi yllättää vaikka kuinka paljon ja nousta korkeallekin. Veikkausliiga on tänä vuonna monien mahdollisuuksien sarja, pohtii Muurinen SuomiFutis-sivustolle.

HJK on kauteen lähdettäessä ylivoimainen ennakkosuosikki. Muurinen toivoo kuitenkin, että hallitsevalle mestarille löytyy tällä kaudella haastajia.

– SJK on aina vahva ja Kautosen Tommi on siellä uutena valmentajana. Vaikka cup meni heiltä miten meni, niin he ovat aina mielenkiintoinen joukkue. KuPS on mielestäni vahvistunut tosi paljon ja oli aika yllättävää kuinka aseettomia he olivat cupin pelissä HJK:ta vastaan, vaikkakin heillä oli omat paikkansa pelin alussa.

Muurinen listaa myös mahdollisia mustia hevosia tulevalle kaudella.

– VPS:sta on vaikea sanoa, vaikka tunnen valmentajan ja pelaajat hyvin. Lahdelta odotetaan aina mitalia ja he ovat eurocup-joukkue tällä kaudella ja he voivat yllättää. Interiltä odotetaan joka vuosi hirveästi ja kevät on yleensä mennyt hyvin, mutta lento ei vain ole kestänyt loppuun saakka jostain syystä, analysoi Muurinen.