Liverpool oli täysin omaa luokkaansa 75 minuuttia kotikentällään Anfieldilla AS Romaa vastaan. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Roma nousi vielä taistelemaan tosissaan finaalipaikasta. Mohamed Salahin upea ilta siivitti Liverpoolin silti 5-2-voittoon Mestarien liigan välierien avausosassa.

Lue lisää pelistä tästä.

AS Roma tuntui olevan kaikessa jäljessä Liverpoolia 75 minuutin ajan. Tulostaululla oli siitä myös muistutus 5-0-lukemien muodossa. Roma lähti samankaltaisella pelitavalla kuin puolivälierissä Barcelonaa vastaan. Se ei kuitenkaan toiminut alkuunkaan.

– Emme voi puhua Barcelona-pelistä, mutta jos häviämme kaksinkamppailut emmekä seuraa palloja, joita tiesimme tulevan ja joita oli helppo lukea, silloin häviämme, Roman päävalmentaja Eusebio Di Francesco sanoi Mediaset Premiumille.

Di Francesco ei kokenut kolmen topparin linjaa ongelmana, vaan heikon pelaamisen tason.

– Meillä oli se systeemi ensimmäisen 20 minuutin ajan, jollon pärjäsimme hyvin, joten se ei ollut ongelma. Me jatkoimme yksi-vastaan-yksi -tilanteiden häviämistä ja annoimme pallon todella helpolla pois.

– Jos et usko, että mitä tahansa voi tapahtua, sitten ei kannata pelata näitä pelejä. En halua kenenkään luovuttavan nyt, koska valmistautuminen peleihin paperilla ei ole sama asia eikä taktiikat ole tärkeitä, jos emme pysty pitämään palloa tai antamaan yksinkertaista syöttöä, Di Francesco jatkoi.

Liverpool sai Roman puolustajat näyttämään hitailta ja kankeilta, kun Mohamed Salah ja Sadio Mané saivat liukuhihnalta juosta Roman puolustuslinjan selustaan. Liverpool onnistui hyödyntämään tyhjän tilan nopeilla hyökkäyksillä.

– Heidän lähes kaikki hyökkäykset tulivat siitä, kun menetimme pallon.

Roman vahva loppukiri toi vielä pienen mahdollisuuden toiseen osaan, joka pelataan Rooman Olympiastadionilla.

– Sanoimme ennen Barcelona-peliä, että uskomme koko ajan mahdollisuuksiimme ja sanon samaa nyt. Näemme toisessa osassa hyvin erilaisen Roman.

– Jos häviät suurimman osan kaksinkamppailuista, häviät pelin. Pääsimme tähän asti, koska voitimme kaksinkamppailuita todella hyviä pelaajia vastaan. Jos vastustajalla on pallo ja hän valmistautuu syöttämään, et voi vain seistä ja odottaa, eritoten kun tilanne on vielä todella helppo nähdä. Teimme tämän helpoksi heille, Di Francesco totesi.

Lähde: Football Italia