Seinäjoen Jalkapallokerhon hyökkääjällä Vahid Hambolla on yksi varovainen tavoite alkavalle kaudelle: Veikkausligan maalikuninkuus.

Hambo, 23, siirtyi Seinäjoelle viime vuoden heinäkuussa etsittyään kesällä uutta seuraa. Edelliset kaksi vuotta hän vietti nykyään Valioliigassa pelaavan Brighton organisaatiossa, mutta loukkaantumiset pilasivat Hambon urakehityksen Englannissa.

Viime kaudella hän ehti pelata SJK:n kanssa Veikkausliigassa seitsemän ottelua ja iskeä yhden maalin. Vuonna 2015 hän ihastutti maalintekotaidoillaan FC Interissä, jolle hän ampui 13 pelissä yhtä monta maalia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Jos Hambo pääsee edes lähelle entistä maalitahtiaan, on hänen tavoitteensa lauantaina starttaavalle kaudelle täysin realistinen.

– Itse olen tällä hetkellä paljon paremmassa kunnossa kuin viime kaudella. En nyt sano, että ihan vieläkään 100% kunnossa ollaan, mutta aika lähellä sitä. Meillä on hyvä ja tiivis ryhmä, jossa kaikki luottaa toisiinsa, kertoo Hambo SJK:n verkkosivuilla.

– Omalta kohdalta haluaisin sanoa, että tavoite on voittaa maalikuninkuus, mutta sitä on vaikea vielä sanoa. Mä haluan tehdä kuitenkin paljon maaleja. Hyökkääjänä, voitot on aina voittoja, mutta jos teet itse vielä siinä maalin, niin se on kruunu sille päivälle.