Manchester City on liki varma valioliigamestari. Joukkue tarvitsee viimeiseltä kuudelta kierrokselta saman verran pisteitä sinetöidäkseen voittonsa.

City putosi juuri Mestarien liigassa Liverpoolille ja hävisi viikko sitten derbyn kilpailija Manchester Unitedille.

Manageri Pep Guardiolan mukaan mestaruus voi vielä karata vielä 13 pisteen johdosta huolimatta joukkueen käsistä.

– Uskon nyt Unitedin voittavan paljon pisteitä. He ovat hyvässä vireessä ja heillä on hyviä pelaajia. He voivat voittaa kaikki kuusi viimeistä ottelua, joten meidän on tehtävä jotain. Jalkapallo on tunteita. Olemme olleet marraskuusta tai joulukuusta lähtien mestareita. Hävisimme viikossa kolme peliä. Sitä tapahtuu, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Meidän täytyy voittaa ottelumme. Kestimme paineet läpi kauden. Jos lopussa emme pysty siihen, United voittaa liigan. Silloin ainoa mitä voimme sanoa, on onnea United ja peilata heikkoon viime kuukauteemme.

Guardiola mainitsee myös vastaavan esimerkin La Ligasta, jossa mestaruus pääsi karkaamaan Real Madridilta. Madrid menetti kaudella 2003-04 viimeiseen 12 otteluun kahdeksan pisteen johtonsa.

– Real Madrid hävisi vuosia sitten kuusi ottelua putkeen, eikä voittanut sarjaa. Tottakai niin voi tapahtua. Pelaajat tietävät sen, eikä sitä tarvitse heille sanoa. Tämä on kuitenkin käsissämme, Guardiola muistutti.