Sakot saaneella sarjakärki RoPS:lla yllätyksiä kokoonpanossa – Inter pisti pakkansa täysin uusiksi

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Puhtaalla pelillä Veikkausliigaa johtava RoPS on saanut 1 000 euron sakot Palloliiton kurinpitovaliokunnalta. Sanktio on seurausta avauskierroksen ottelusta RoPS-IFK Mariehamn, jossa katsomosta huudeltiin maarianhaminalaisten kärkimiehelle Aleksei Kangaskolkalle rasistisia solvauksia. Asiasta kertoi lauantaina Lapin Kansa. LK:n koko jutun pääsee lukemaan tästä linkistä.

RoPS hakee tänään voittoputkelleen jatkoa Turusta, jossa sitä isännöi sarjanousija TPS. Rovaniemeläisten kokoonpanosta ovat kokonaan sivussa vahvan alkukauden pelanneet Lucas Lingman ja Agnaldo. TPS:lläkin on tosin hieman kokoonpanohuolia, sillä Rasmus Holma ei ole pelikuntoinen.

Toinen sarjanousija Honka saa puolestaan vieraakseen FC Interin. Hongallakin on ikäviä loukkaantumisia, sillä sairastuvalla ovat Masar Ömer, Javi Hervas, Joni Korhonen ja Duarte Tammilehto.

Vierasjoukkue Inter sai keskiviikkona kotikentällään puolustavalta mestarilta taistelupisteen, kun se puolusti sitkeästi ja pakotti vieraansa maalittomaan tasapeliin. Ottelun kuluttavuus ja Honka-pelin erilainen taktiikka ovat johtaneet siihen, että Inter on myllännyt oman kokoonpanosa täysin uusiksi. HJK-pelin avauksesta on vaihtunut peräti viisi miestä.

– Käytimme paljon sekä henkistä että fyysistä energiaa keskiviikon HJK-ottelussa, kun taas Honka on voinut keskittyä koko viikon tähän otteluun. Tästä huolimatta haluamme tuoda ottelusta kaikki kolme pistettä takaisin Turkuun, Interin luotsi Fabrizio Piccareta toteaa Veikkausliigan kotisivuilla.

– Haluamme pitää saman asenteen ja päättäväisyyden kentällä kuin HJK-ottelussa, tietäen samalla, että edessä on täysin erilainen ottelu. Eri pelaajat ja eri pelisuunnitelma.

Päivän molemmat veikkausliigaottelut alkavat klo 17.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!