Puhtaalla pelillä Veikkausliigaa johtava RoPS on saanut 1 000 euron sakot Palloliiton kurinpitovaliokunnalta. Sanktio on seurausta avauskierroksen ottelusta RoPS-IFK Mariehamn, jossa katsomosta huudeltiin maarianhaminalaisten kärkimiehelle Aleksei Kangaskolkalle rasistisia solvauksia. Asiasta kertoi lauantaina Lapin Kansa. LK:n koko jutun pääsee lukemaan tästä linkistä.

RoPS:lla on nollatoleranssi syrjintään ja rasismiin. Loppukädessä seura on aina vastuussa katsojistaan, mutta emme silti halua lähteä uhkailujen ja kieltojen linjalle. Sen sijaan haluamme olla kaikessa toiminnassamme positiivisena esimerkkinä. Uskomme, että positiivisuus tarttuu.

Markku Saukko🇺🇦

@MarkkuSaukko
Kommenttini @lapinkansa @ropsrovaniemi - @IFKMariehamn ottelun ikävään ja rasistiseen tapahtumaan #rasismi #nollatoleranssi

RoPS hakee tänään voittoputkelleen jatkoa Turusta, jossa sitä isännöi sarjanousija TPS. Rovaniemeläisten kokoonpanosta ovat kokonaan sivussa vahvan alkukauden pelanneet Lucas Lingman ja Agnaldo. TPS:lläkin on tosin hieman kokoonpanohuolia, sillä Rasmus Holma ei ole pelikuntoinen.

Lasse Virtanen

@lasse_virtanen
Hiio-hoi. Veikkausliigaa näkyvissä. #fctps #rops #turku #veikkausliiga

Toinen sarjanousija Honka saa puolestaan vieraakseen FC Interin. Hongallakin on ikäviä loukkaantumisia, sillä sairastuvalla ovat Masar Ömer, Javi Hervas, Joni Korhonen ja Duarte Tammilehto.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
Avauskokoonpano vs. FC Inter:
Murray; Levänen, Saarinen, Rasimus, Laevuo; Ivanov, Perovuo; Obradovic, Borjas; Kaufmann, Rahimi

Vaihdossa:
Taleski, Savic, Laine, Viitanen, Mäkijärvi, Liikonen, Nimely

#Veikkausliiga #MeOllaanHonka

Vierasjoukkue Inter sai keskiviikkona kotikentällään puolustavalta mestarilta taistelupisteen, kun se puolusti sitkeästi ja pakotti vieraansa maalittomaan tasapeliin. Ottelun kuluttavuus ja Honka-pelin erilainen taktiikka ovat johtaneet siihen, että Inter on myllännyt oman kokoonpanosa täysin uusiksi. HJK-pelin avauksesta on vaihtunut peräti viisi miestä.

FC Inter Turku LIVE

@FCInterTkuLIVE
Tällä kokoonpanolla lähdetään espoolaisten kimppuun klo 17.00!
#fcinterturku #esporthonka #veikkausliiga #HONINT

– Käytimme paljon sekä henkistä että fyysistä energiaa keskiviikon HJK-ottelussa, kun taas Honka on voinut keskittyä koko viikon tähän otteluun. Tästä huolimatta haluamme tuoda ottelusta kaikki kolme pistettä takaisin Turkuun, Interin luotsi Fabrizio Piccareta toteaa Veikkausliigan kotisivuilla.

– Haluamme pitää saman asenteen ja päättäväisyyden kentällä kuin HJK-ottelussa, tietäen samalla, että edessä on täysin erilainen ottelu. Eri pelaajat ja eri pelisuunnitelma.

Päivän molemmat veikkausliigaottelut alkavat klo 17.