Tim Sparv muisteli uransa kannalta tärkeää lainapestiä Vaasassa: ”Siitä se sitten lähti”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Suomen A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparv on kotoisin Oravaisista, noin 50 kilometrin päässä Vaasasta. Sparvin sydämessä onkin erityinen paikka VPS:lle.

Sparv lähti jo nuorena poikana Southamptonin akatemiaan ennen kuin ehti pelata Veikkausliigassa. Englannista tie vei seuraavaksi Ruotsiin Halmstadin riveihin, jossa hän onnistui murtautumaan joukkueen avauskokoonpanoon. Halmstadissa sattunut ikävä loukkaantuminen uhkasi kuitenkin jättää hänet ilman vastuuta, joten hän suuntasi Veikkausliigaan.

– Kun toivuin Halmstadissa loukkaantumisesta, niin VPS ojensi auttavan kätensä kun sitä tarvitsin ja sain pelata Veikkausliigassa seitsemän ottelua. Se auttoi minua pääsemään kuntoon. Se oli heiltä hieno ele. Sain VPS:ssa paljon itseluottamusta ja sain hommattua paikkani takaisin Halmstadin avauksessa, Sparv muistelee vuoden 2008 lainapestiään SuomiFutis-sivustolle.

Halmstadista keskikenttäpelaajan ura vei Hollannin ja Saksan kautta Tanskaan ja FC Midtjyllandiin. Pikavisiitti Veikkausliigassa loi pohjan tulevaisuuden menestykselle.

– Kyllä se aivan varmasti auttoi. Sain Vepsussa uskoa sekä itseluottamusta ja otin sen mukaan Halmstadiin ja siitä se sitten lähti.

A-maajoukkueeseen nousee tasaisin väliajoin uusia pelaajia Veikkausliigasta. Viime maajoukkueleirillä mukana olivat HJK:sta Moshtagh Yaghoubi ja Juha Pirinen sekä FC Lahden laitapuolustaja Kalle Taimi. Huuhkaja-kapteeni toivottaa uudet tulokkaat aina avosylin vastaan.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että parhaat liigapelaajat ovat riittävän hyviä A-maajoukkueeseen. Viime aikoina mukana olleet liigapelaajat ovat osoittaneet kuuluvansa joukkueeseen eikä heillä ole ollut mitään ongelmia päästä rytmiin mukaan. Olen varma, että päävalmentaja katsoo taas Veikkausliigan pelaajia tarkkaan seuraavaa maajoukkuetta valitessaan, Sparv ennakoi.

Salttu Forsström

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!