Juventuksella on edessään liki mahdoton tehtävä, kun se kohtaa tänään illalla vieraskentällä Real Madridin Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa.

Madridilaiset ottivat ensimmäisestä osasta vakuuttavan 3-0-voiton.

Vain kolme joukkuetta Mestarien liigan pudotuspelien historiassa on onnistunut kääntämään kolmen tai usemman maalin tappioaseman toisessa osaottelussa voitokseen. Yksi niistä tapauksista nähtiin eilen tiistaina, kun AS Roma voitti Barcelonan 3-0 ja eteni neljän parhaan joukkoon yhteistuloksella 4-4 vierasmaalisäännön turvin.

Viime kaudella Barcelona hävisi neljännesvälierien ensimmäisen osan Paris Saint-Germainille 0-4, mutta voitti jälkimmäisen kohtaamisen sensaatiomaisesti 6-1.

Vuonna 2004 Deportivo La Coruña oli ensimmäisen puolivälierän jälkeen 1-4-tappiolla AC Milanille, mutta espanjalaist etenivät jatkoon 4-0-kotivoiton ansiosta.

Juventuksen illan koitosta vaikeuttaa Paulo Dybalan pelikielto. Argentiinalaishyökkääjä ajettiin edellisessä osassa kahdella keltaisella kortilla kentältä.

Real Madridin riveistä poissa on kapteeni Sergio Ramos, jonka korttitili tuli täyteen.

Juventuksen luottopuolustaja Giorgio Chiellini lähtee otteluun rauhallisin mielin.

– Me emme itke menneitä. Me lähdemme Madridiin tavoitteenamme pelata hyvätä peli, sanoi Chiellini BBC:n mukaan.

– Kohtelemme ottelua maratonin tavoin, emme sprintin. Meidän on lähdettävä peliin rauhallisena.

Madridilaisten päävalmentaja Zinédine Zidane tiedostaa joukkueensa hyvän aseman, mutta ei juhli vielä jatkopaikkaa.

– Minua ei kiinnosta puhua suosikeista. Näytän sen mieluummin kentällä, ja meidän on kunnioitettava jokaista seuraa sekä kaikkia jalkapallon puolia.

– Jos esiinnymme hyvin ja pysymme keskittyneenä läpi ottelun, meillä on hyvä mahdollisuus mennä jatkoon, mutta meidän on pidettävä siitä ajatuksesta kiinni.