Viime kaudella Veikkausliigan mestaruuskantaan palannut HJK lähtee tulevaan kauteen jälleen selvänä ykkössuosikkina. HJK:n ja Veikkausliigan legenda Mika Kottila pitää hyvänä asiana sitä, että sarjassa on yksi seura, joka on ylitse muiden.

Viime kaudella HJK dominoi Veikkausliigaa mielin määrin, eikä sille löytynyt kunnollista haastajaa. Kottila povaa tästä kaudesta samanlaista, mutta muistuttaa Klubin takana käytävästä taistelusta.

– Odotan HJK:n vievän mestaruuden näytöstyyliin. On siellä tietysti esimerkiksi KuPS ja joku voi nostaa SJK:n, mutta ei HJK:lla pitäisi olla yhtään haastajaa.

– HJK:n jälkeen on kuitenkin tasaisempaa ja se tekee sarjasta mielenkiintoisen. Siellä on iso rypäs laadukkaita seuroja, jotka tekevät hyvää työtä. Taustat ovat kunnossa ja sitä kautta rakennetaan perustaa, jotta HJK voidaan jonain päivänä haastaa. KuPS, SJK ja Ilveskin on pakko nostaa ja Wissin Jallu tekee siellä hyvää duunia. Honka tuo vähän uutta taas sarjaan, kun he palaavat, Kottila sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Kottila ei näe siinä mitään väärää, että Veikkausliigassa on yksi joukkue ylitse muiden. Tasainen ja jännittävä mestaruustaistelu on kaikkien toiveissa, mutta realiteetit ovat selvät.

– Mielestäni se on ihan oikein. Kyllä yksi lippulaiva pitää olla. Jos katsotaan Bundesliigaa, niin se on Bayern, Ranskassa PSG, La Ligassa on 3-4 joukkuetta, Valioliigassa viisi, Ruotsissa oli aikoinaan Göteborg, ja Malmö on yrittänyt viime aikoina samaa. Kannattaako meidän pelaajamassalla haihatella tasaista liigaa? Kottila kysyy.