Ruotsin rynniminen ohi Italian kesän MM-turnaukseen ja Zlatan Ibrahimovicin toipuminen mainioon pelikuntoon LA Galaxyssa nosti jälleen ilmoille odotetun kysymyksen: nähtäisiinkö Ruotsin kaikkien aikojen jalkapalloilija ensi kesänä uransa kolmansissa MM-kisoissa?

36-vuotias Zlatan on pelannut 116 A-maaottelua ja ampunut niissä Ruotsille 62 maalia. Kiivaana käyneet spekulaatiot kuitenkin laantuivat äskettäin, kun Zlatan solmi yhteistyösopimuksen vedonlyöntiyhtiö Bethardin kanssa. FIFA kieltää jyrkästi pelaajien työskentelyn vedonlyöntifirmoille, ja Zlatanin sopimuksen uskotaan tekevän MM-haaveet tyhjiksi.

Zlatan itse ei kuitenkaan usko tähän.

– FIFA ei voi pysäyttää minua. Jos haluan olla MM-kisoissa, niin olen MM-kisoissa, Ibrahimovic totesi Eurosportin haastattelussa.

– Se on ihan samoin kuin maajoukkueen kanssa. Jos haluan pelata, niin sitten pelaan. FIFA:lla ei ole tähän asiaan mitään sanomista. Kyse on siitä, mitä minä itse haluan.

[readmore from=Ibrahimovic-Zlatan]

Polvivammastaan toipunut Ibrahimovic teki kaksi maalia heti MLS-debyytissään, mutta päätöstä maajoukkueeseen paluun suhteen hän ei ole vielä tehnyt.

– Ovi on auki, eikä kiinni. Jos kaikki tuntuu siltä, miltä pitäisi, ja pystyn tekemään asioita siten, miten olen aina tehnyt, niin sitten voimme keskustella MM-kisoista. Vielä emme kuitenkaan ole niin pitkällä. Nyt olen vain onnellinen, että pystyn pelaamaan, Zlatan jatkoi.

– Nyt haluan pelata jalkapalloa. Katsotaan myöhemmin, pelaanko jalkapalloa myös MM-kisoissa.