Saksan Bundesliigassa pelattiin lauantaina kauden 2017-18 viimeinen kierros.

Mestarista ei ole ollut epäselvyyttä enää hetkeen, sillä Bayern München varmisti sarjan mestaruuden jo 7. huhtikuuta. Lauantain päätöskierroksella Bayern kärsi kuitenkin harvinaisen 1-4-murskatappion Stuttgartille, joka taisteli vielä paikasta Eurooppa-liigan karsintoihin.

Ykkösnyrkillään pelannut Bayern voitti joka tapauksessa mestaruuden 21 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Schalkeen. Stuttgart jäi lopulta seitsemänneksi, yhden pykälän päähän Eurooppa-liigan karsinnoista.

Kenties kuumin taistelu käytiin paikoista Mestarien liigaan, jonne oli kärkinelikon ulkopuolelta tarjolla vielä kolme joukkuetta.

Bundesliga English

@Bundesliga_EN
The #Bundesliga's day of reckoning ↖️↘️

Borussia Dortmund hävisi päätöskierroksella Hoffenheimille 1-3 ja joutui siten luovuttamaan kolmannen sijansa Hoffenheimille.

Jos viidenneltä sijalta kierroksen startannut Bayer Leverkusen olisi vielä voittanut oman ottelunsa viidellä tai useammalla maalilla, olisi Dortmund pudonnut ulos ensi kauden Mestarien liigan paikoilta. Leverkusen kaatoi kuitenkin Hannoverin vain yhden maalin erotuksella 3-2 ja sijoittui siten sarjassa viidenneksi.

Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckýn edustamalla Eintracht Frankfurtilla oli vielä pieni sauma nousta jopa kärkinelikkoon. Seitsemänneltä sijalta kierrokselle lähtenyt Frankfurt hävisi kuitenkin hopeajoukkue Schalkelle 0-1 ja putosi pykälän alemmaksi. Hradecký on jo kertonut jättävänsä Frankfurtin kesällä.

Huuhkajien entisen kapteenin Niklas Moisanderin oli määrä palata Werder Bremenin aloituskokoonpanoon reisivaivojen jälkeen, mutta hänet otettiin alkulämmittelyn jälkeen avauksesta pois. Bremen päihitti lauantaina Mainzin vieraissa 2-1 ja päätti kautensa sijalle yksitoista.

Hampurissa tapahtui kummia, kun ainoana seurana Bundesliigan perustamisesta lähtien sarjassa yhtäjaksoisesti pelannut HSV putosi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. HSV voitti viimeisessä ottelussaan Borussia Mönchengladbachin 2-1, mutta ei kyennyt saavuttamaan karsijan paikalla majaillutta Wolfsburgia, joka päihitti lauantaina jumbojoukkue Kölnin 4-1.

Gracenote Live

@GracenoteLive
19,985 days after playing their first Bundesliga match (24 August 1963), @HSV are relegated from the #Bundesliga for the very first time #HSVBMG

Köln ja HSV putoavat ensi kaudeksi 2. Bundesliigaan. Wolfsburg karsii sarjapaikastaan 2. Bundesliigan kolmanneksi sijoittuneen joukkueen, eli Holstein Kielin, kanssa.

HSV:n seurahistorian ensimmäinen putoaminen oli joukkueen ultrakannattajille liian iso pala purtavaksi. Ottelu keskeytyi lisäajalla kannattajien protestoinnin vuoksi noin 16 minuutiksi. Kun pelaajat pääsivät palaamaan kentälle, oli vuorossa enää erotuomaripallo ja loppuvihellys.