Toukokuussa 37 vuotta täyttävä maalivahti Iker Casillas sai juhlia viikonloppuna uransa kuudetta kansallista mestaruutta. Mestaruuksista viisi tuli ”San Ikerin” kasvattajaseurassa Real Madridissa, ja tuorein Portugalin mestaruuden valloittaneessa Portossa, johon espanjalainen siirtyi kesällä 2015.

– Mestaruus on erityinen, sillä Porto ei ollut voittanut mestaruutta neljään vuoteen. Se on Portolle pitkä aika, lukuisia muitakin pystejä urallaan pokannut Casillas kertoi Marcalle.

– Fanien juhlintaa katsellessa oli helppo nähdä, että he olivat odottaneet sitä pitkään. Benfica on hallinnut sarjaa selvästi viimeisten neljän kauden ajan, mutta onnistuimme katkaisemaan putken.

Casillas aloitti kauden Porton ykkösvahtina, joutui sitten penkkivahdiksi lokakuusta helmikuun alkuun, ja pääsi keväällä jälleen säännöllisiin torjuntahommiin. Ensimmäiset voitonjuhlat Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen ulkopuolella saavat konkarin lähes herkistymään.

[readmore from=Casillas-Iker]

– Tiedän, että olen voittanut urani aikana paljon ja olemme tehneet monia ihmisiä iloisiksi. Olen kuitenkin ylpeä siitä, että tulin Portoon, voitin tämän liigan ja ihmiset nauttivat siitä niin. Olen kiitollinen täällä saamastani rakkaudesta ja siitä, miten minua kohdellaan kaduilla, Casillas luonnehtii.

Casillasin jatkosuunnitelmat ovat yhä auki, mutta mies ei sulje pois mahdollisuutta Portossa jatkamisesta.

– Tosiasia on, että sopimukseni päättyy 30. kesäkuuta, enkä tiedä mitä tapahtuu. On totta, että puheenjohtaja Jorge Pinto da Costa on osoittanut kiinnostusta jatkamiseeni. Fanit näyttivät taas Feirense-pelissä, kuinka paljon he pitävät minusta, ja olen siitä haltioissani, Casillas kertoo.

– Meidän täytyy puhua asioista, mutta vielä tänään en tiedä, mitä tapahtuu. Haluan jatkaa jalkapallon pelaamista, ja jos Porto koputtaa ovelleni, otan heidät vastaan avosylin.