Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradeckyn uudeksi osoitteeksi varmistui keskiviikkona Bundesliigan viidenneksi päättyneellä kaudella sijoittunut Bayer Leverkusen. Hradeckyn kolme vuotta kestänyt ura Eintracht Frankfurtissa päättyi Saksan Cupin voittojuhliin.

Muutenkin suomalainen teki Eintrachtissa pitkän, komean ja unohtumattoman päivätyön, sillä häneltä jäi kolmen vuoden aikana väliin vain yksi ottelu – ja sekin pelikiellon takia. Eintracht Frankfurtin arvostuksesta kertoo paljon se, kuinka komeilla jäähyväissanoilla seura entistä pelaajaansa kotisivuillaan muisteli. Harvoin tällaista kunnianosoitusta nähdään vanhan seuran toimesta.

Eintracht Frankfurt

@Eintracht
.@HradeckyLukas wechselt zu @bayer04fussball. Vielen Dank für alles, Lukas! Und alles Gude für die Zukunft! 🙏
eintracht.de/news/artikel/m…

– Saappaat olivat suuret – elleivät peräti valtavat – täytettäviksi, kun Lukas Hradecky siirtyi Bröndby IF:stä Frankfurtiin elokuussa 2015. Hänen edeltäjänsä Kevin Trapp oli noussut kolmen vuoden tasaisen laadukkaiden peliesitysten myötä kotkapaidoissa fanien lemmiksi ja johtavaksi pelaajaksi, Eintrachtin tekstissä muistellaan.

– Trapp lähti 9,5 miljoonalla eurolla ranskan huippuseura PSG:hen, ja hänen tehtävänsä jäi silloin melko tuntemattoman Lukas Hradeckyn hoidettavaksi. Ja kuinka hän homman hoitikaan!

[readmore from=Hradecky-Lukas]

– Slovakialaistaustainen suomalainen sai nopeasti unohtamaan Trappin. Se ei johtunut vain mahtavista paraatitorjunnoista, vaan myös hänen rennosta otteestaan treenikentällä ja charmantista kanssakäymisestä fanien kanssa.

– Apropos, myös Hradeckyn kanssa tehdyt haastattelut olivat aina viihdyttäviä. 28-vuotias Hradecky on iloinen luonne, jolla oli aina hymy huulillaan ja joka ei piilotellut mieltymystään mallasjuomaan. Se oli Frankfurtin fanien mieleen.

Tekstissä kerrataan Hradeckyn onnistumista debyyttikaudella keskellä putoamistaiston, ja siirrytään sitten toisen kauden parantuneeseen menestykseen.

– Toisella kaudellaan Eintrachtissa Hradeckylla sujui vielä paremmin, ja myös joukkue pärjäsi huomattavasti paremmin. Etenkin yksi-vastaan-yksi -tilanteissa Hradecky osoitti kerta toisensa jälkeen vahvuutensa, ja siksi paikallislehdet antoivatkin hänelle lisänimen ”Finnen-Spinne”, ”suomalainen hämähäkki”.

– Suurimman lahjansa Hradecky antoi itselleen viime lauantaina, kun hän voitti joukkueineen Saksan Cupin 30 vuoden tauon jälkeen. Tietysti hän juhli voittoa tuttuun humoristiseen tapaansa ja otti jo laajalle levinneellä ”Juuuuubel-videollaan” vastapelaajansa Franck Ribéryn tähtäimeensä.

– Cup-voitto oli mestariteos pelaajalta, jonka ei tarvitse pelätä suuria saappaita myöskään uuden työnantajansa Bayer 04 Leverkusenin palveluksessa. Kaikkea hyvää, Lukas!