Mielenkiintoiset pelaajat, menestys ja silmää miellyttänyt kokovalkoinen asu. Ne olivat syyt, miksi Kuopion Palloseuran tähtipelaaja Petteri Pennanen alkoi aikoinaan kannattamaan Real Madridia 2000-luvun alussa.

Pennanen katsoo aina Realin pelit, kun mahdollista.

– Kyllä tälläkin kaudella noin 30 La Liga -ottelua tuli katsottua, Pennanen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Madridin pelaajista Pennanen nostaa suosikeikseen vanhasta kaartista Raulin ja Iker Casillasin.

Nykyjoukkueesta löytyy myös mieleisiä pelaajia.

Sergio Ramos, Marcelo ja Cristiano Ronaldo ovat nousseet samaan asemaan heidän kanssaan, keskikenttäpelaaja paljastaa.

Kyseinen kolmikko nähtäneen jälleen Zinédine Zidanen miehistön avauskokoonpanossa, kun Real Madrid kohtaa Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa. Pennasella on ottelua kohtaan täpinä.

– Totta kai sitä odottaa. Se on hieno lopetus eurofutiskaudelle.

Madrid on nostanut kyseistä pyttyä viimeisen neljän vuoden aikana kolmesti. Joukkue on kuopiolaisen papereissa nostettava jo historian perusteella ennakkosuosikiksi.

– Pakko se on nostaa, vaikka ei edes tunteella ajattelisi. Liverpool on pitkästä aikaa yhdessä isossa yksittäisessä ottelussa. Real on voittanut pytyn niin monta kertaa noilla samoilla miehillä.

Liverpoolin miehille tilanne on toinen. Nykyjoukkueella ei ole kokemusta Mestarien liigan finaalista. Pennanen ei usko kuitenkaan heidän punttien ylenpalttiseen tutinaan.

Jürgen Klopin joukkueet eivät ikinä pelaa peläten. Sitä ehkä vähän pelkäänkin, että heillä on munaa tulla hullun lailla päälle.

Moni Liverpoolin pelejä nähnyt on hurmaantunut joukkueen energisestä pelistä ja tappavan nopeista vastahyökkäyksistä. Niiden kanssa madridilaisten pitää olla tarkkana Kiovan illassa.

– Real on ollut huono puolustamaan niitä. He hyökkäävät niin monella miehellä ja laitapakit ovat ties missä. Heillä syntyy karmeat välimatkat. Kiire voi tulla, jos koko pelin pelaa niin.

– Heidän täytyy katsoa tarkkaan, missä menettävät ja pyrkiä heti riistämään pallo nopeasti takaisin.

Yksi keino, jolla Zidane voi taktisesti horjuttaa Liverpoolia, on laittaa puolustuslinja tavallista alemmas.

– Se pitää miettiä tarkkaan, lähtevätkö he matalammalta vai ottavatko he pelistä täyden kontrollin.

– Jos he ottavat pikkasen alempaa, niin he pääsevät itse hyökkäämään vastaan, jossa he ovat myös hyviä. He tekivät Bayern Müncheniä vastaan niin, jolloin he pääsivät juoksemaan riistoista tyhjiin tiloihin, Pennanen kertoo.

Real Madrid oli itse muutama vuosi sitten kenties maailman paras vastaiskujoukkue

– Peli ei perustu enää niin paljoa siihen. Taktiikkana on yhä useammin 4-4-2 kuin se vanha 4-3-3, jossa Ronaldo ja Gareth Bale tulivat kovaa laidoilta. Bale onkin yksi illan suurista arvoituksista.

Onko hyvässä vireessä ollut walesilainen avauksessa vai ei?

– Siinä ja Siinä. Hän on ollut hyvässä iskussa, mutta kyllä minä pistäisin Ronaldon ja Karim Benzeman ylös. Marco Asensio ja Bale pystyvät vaihtopenkiltä tullessaan muuttamaan isommin pelin kulkua kuin Benzema.

Ottelun mielenkiintoisin ja hypetetyin kaksintaisto nähdään joukkueiden hyökkääjien välillä. Liverpoolin Mohamed Salahia ovat innokkaimmat rinnastaneet jo kaiken voittaneeseen Ronaldoon.

– Katsotaan kymmenen vuoden päästä. Ronaldo on ratkaissut isoja pelejä jo pitkään.

– Salah on ollut fantastinen, mutta tämä oli hänelle vasta ensimmäinen iso kausi. Ei hän tällä hetkellä ole välttämättä Ronaldoa yhtään huonompi, mutta kyllä hän on vielä kaukana Ronaldosta. Ketään ei voi verrata mielestäni Ronaldoon tai Lionel Messiin, Pennanen julistaa.

– Uskon, että Ronaldo haluaa näyttää, kuka vielä komentaa.

27-vuotias Pennanen heittää loppuun vielä virallisen veikkauksen ottelun lopputuloksesta ja vastaa kysymykseen, lähteekö Ronaldolta paita pois.

– Järjellä miettien 3-1 Realille, ja lähtee.

Mestarien liigan loppuottelu Real Madrid-Liverpool näkyy lauantaina 26.5. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Finaalin studiolähetys alkaa kello 21, itse ottelulähetys kello 21.40. Loppuottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.