Ykkösessä pelaava Kokkolan Pallo-Veikot teki talvella kovan värväyksen, kun se hankki sarjan hallitsevan maalikuninkaan Kalle Multasen riveihinsä.

Multanen, 29, on voittanut Valkeakosken Hakan paidassa Ykkösen maalikuninkuuden kolme kertaa, kausilla 2014, 2015 sekä viime vuonna, jolloin hän viimeisteli 24 ottelussa 14 maalia.

Talvella hän iski Suomen Cupissa KPV:lle viidessä ottelussa yhtä monta osumaa. Sama tahti on jatkunut myös alkaneella Ykkösen kaudella, sillä Multasella on kaksi maalia kasassa kahden pelin jälkeen.

Maalinteko siis sujuu, minkä mies tietää itsekin. Multanen esitteli KPV:n Facebook-sivuilla itsensä ytimekkäästi ja itsevarmasti.

– Kalle Multanen Viialasta, maalikuningas.

– Olen 29-vuotias tyylikkäästi ruskettunut unelmavävy Viialasta.

– Junnuvuodet vietin Viialan Peli-Veikoissa sekä Valkeakosken Hakan junioreissa. Isoimman osan aikuisurastani olen pelannut Valkeakosken Hakassa. Välillä käynyt pyörähtämässä muun muassa Ilveksessä ja FC Lahdessa.

– Kokkolaan halusin tulla, koska täällä tavoitellaan tosissaan menestystä, eikä tyydytä siihen, että kauden jälkeen voidaan todeta muutaman nuoren saaneen peliaikaa.

– Kauden ensimmäisissä reeneissä yllätyin, kun Jamo (valmentaja Jarmo Korhonen) käytti musta lempinimeä Kibe, yleisemmin käytetyn Viialan pommittajan sijaan. Mutta molemmat käy.