Huuhkaja-pelaajalta komeita kehuja Simo Valakarille – lainasopimuksen osto-optiota ei vielä mietitty

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robert Taylor viihtyy mainiosti Tromsø IL:ssä Simo Valakarin valmennuksessa. 23-vuotias Taylor siirtyi Norjaan maaliskuussa kauden loppuun asti ulottuvalla lainapestillä AIK:sta.

Debyyttiottelussa syntyi unelmamaali ja sen jälkeenkin on sujunut mallikkaasti.

– Olen päässyt pelaamaan paljon ja joukkueella on mennyt hyvin. Peli on kulkenut hyvin. Ei mitään valittamista tähän mennessä, Taylor kertoi SuomiFutis-sivustolle.

12 pelatun ottelun jälkeen Tromsø on Norjan 16 joukkueen pääsarjassa kahdeksantena. Joukkueensa vahvaan iskuun luotsannut valmentaja Simo Valakari saa vuolaat kehut Taylorilta.

– Pelaavin valmentaja, jonka alaisuudessa olen pelannut. Pelataan tosi hyvää futista, joka sopii minulle tosi hyvin.

Valmentajalla ei kuitenkaan ollut suurta vaikutusta seuravalintaan.

– Ei nyt niin hirveästi. Tiesin, että Tromsø on hyvä vaihtoehto, kun he olivat kiinnostuneita minusta. Varsinkaan minun tilanteessa, kun ei peliminuutteja tullut AIK:ssa, niin en minä hirveästi ruvennut miettimään, että kuka siellä koutsina on. Jos sieltä on kiinnostusta, niin sitten mennään. Tietenkin olen nyt tosi tyytyväinen, että Simo on siellä valmentajana.

Tromsøllä on kauden jälkeen osto-optio Tayloriin, joten hyvien otteiden jälkeen siirto voi hyvinkin muuttua pysyväksi. Pelaaja itse ei lähde kommentoimaan, olisiko hän halukas jatkamaan Tromsøssä pidempään.

– En osaa yhtään sanoa. Nyt on kauden laina sinne, katsotaan mitä sitten tapahtuu.

Taylor oli Huuhkajien avauskokoonpanossa keskiviikon Romania-ottelussa ja pelasi 75 minuuttia. Ensimmäisellä puoliajalla hänellä oli parikin maalipaikkaa, mutta maalitili A-maajoukkueessa jäi vielä avaamatta. Seuraava mahdollisuus siihen tarjoutuu lauantaina, kun Suomi isännöi Tampereella Valko-Venäjää.

Suomi−Valko-Venäjä-ottelu pelataan lauantaina 9.6 kello 19.00. Suora lähetys Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä käynnistyy ennakkostudiolla klo 18.30.

Kimmo Mäkinen