Huuhkajien tähtivahti odottaa Roman Eremenkon paluuta: ”Annan vaikka kymmenen halausta”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Copa del Reyn finaalista!

Huuhkajien miehistö on ollut viime aikoina muutoksen kourissa, kun avauskokoonpanon vakiokasvot Niklas Moisander ja Perparim Hetemaj ilmoittivat keskittyvänsä vain seurajoukkueidensa toimintaan. Kaksikko kuului joukkueen johtohahmoihin, joten nyt muiden kokeneiden pelaajien on tarvinnut astua entistä enemmän esiin. Yksi heistä on 28-vuotias ykkösmaalivahti Lukas Hradecky.

– Minäkään en ole niin luonnollinen johtaja, vaan yritän johtaa ilolla ja esimerkillä kentällä. Perpa oli meidän koko porukan äänekkäin. Läppien taso parani huomattavasti, kun hän lähti. Nyt minun läppäni kuuluvat paremmin, vastikään viisivuotisen sopimuksen Bayer Leverkusenin kanssa tehnyt Hradecky kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Nikke oli iso johtaja meille ja jätti hetkeksi aikaa loven, jota ollaan nyt kuitenkin täyttämässä. Hän oli henkinen johtaja kentällä sekä sen ulkopuolella, joten häntä on vaikea paikata. Näin tapahtuu välillä. Ikä ja rasitteet tulevat vastaan, niin on pakko siirtyä sivuun. Kyllä se oma rooli on kasvanut ihan luonnollisen alitajuisesti.

Hradeckyn lisäksi Huuhkajien yksi suurimmista nykyisistä johtohahmoista on kapteeni Tim Sparv, jota kassari pitää myös omana johtajanaan.

– Kyllä mä aina katson vanhempia pelaajia niin. Tim ainakin on sellainen ja Paukku (Paulus Arajuuri), joita kunnioitan ihan automaattisesti. Alan olemaan oikeasti jo vanhimpien pelaajien joukossa, Hradecky havahtuu.

Siitä huolimatta, että Hradecky on saanut roolia nyt joukkueen vitsiniekkana, niin ei hänen äänensä kantaudu kuin korkeintaan viereisiin ruokapöytiin joukkueen yhteisissä ruokailuissa.

– Vaikka olen moottoriturpa, en hirveästi tykkää olla edes huomion keskipisteenä. Näin kahdestaan on helppo heittää läppää, mutta en välttämättä ole aina se joukkueen äänekkäin.

Suomi on saamassa yhden vanhoista pelaajistaan kenties takaisin miehistöönsä, kun taiturimaisen Roman Eremenkon kilpailukielto loppuu lokakuun alussa. Turkulainen Hradecky ottaisi Eremenkon mielellään takaisin Huuhkajiin.

– Annan vaikka kymmenen halausta, jos hän tulee. Tarvitsemme sellaista pelaajaa. Hän tietää tehneensä virheen ja elämä on sitä, että annetaan toisia mahdollisuuksia. Olemme kaikki ”Roman” puolella ja toivomme, että hän palaa meidän ryhmään mukaan hoitamaan Huuhkajat kisoihin.

Eremenkon paikalle ei ole noussut maajoukkueessa uutta vastuunkantajaa.

– Ei sitä paikkaa kukaan pysty ottamaan, Hradecky päättää.

Huuhkajat kohtaa tällä viikolla tärkeissä ystävyysotteluissa tiistaina vieraissa Romanian ja lauantaina Tampereella Valko-Venäjän. Suomi lähtee otteluihin komeasta kahdeksan ottelun tappiottoman pelin putkesta. Molemmat ottelut on nähtävissä Viaplay Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Copa del Reyn finaalista!