IS: Tunteet kuumenivat Maarianhaminassa – loukkaantunut uhri helikopterilla sairaalaan

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter haki lauantaina kolme pistettä Ahvenanmaalta kaatamalla IFK Mariehamnin 3-2.

Ottelun jälkeen tapahtui yhteenotto, jonka seurauksena yksi Interin kannattajaryhmä Ultraboyziin kuuluva henkilö joutui sairaalaan, kertoo Ilta-Sanomat.

Wiklöf Holding Arenalle oli saapunut noin 50 kannattajaryhmän järjestämällä matkalla olevaa henkilöä ja 50 muuta turkulaista fania.

Kannattajaryhmän jäsen Risto Nummela kertasi tapahtumia Ilta-Sanomille.

– Olimme sopineet, että menemme paikalliseen ruokalaan, joka oli pidetty meitä varten auki. Porukka lähti eri aikoihin, nälkäisimmät menivät ensin. Sieltä oli tullut 4–5 kaveria. He olivat huudelleet ensimmäiselle porukalle, mutta nämä eivät olleet huomioineet suunsoittoa.

– Sitten, kun seuraava porukka tuli, nämä tyypit tulivat takaa päin ja löivät yhtä kaveria kaksi kertaa. Siihen meni muita väliin. Yksi meidän porukasta kaatui tilanteessa selälleen, ja jalka murtui. Yksi huutelijoista tuli ja potki häntä päähän. Hän sai vähän kättä väliin, että päähän ei tullut isompia vammoja.

Nummela saapui stadionilta paikalle viimeisten joukossa ja kertoi, että välienselvittely oli yhä käynnissä, joskin osa tekijöistä oli paennut paikalta.

Välikohtaus sattui aivan kentän vieressä, ja osa pelaajistakin oli tullut ihmettelemään tapausta.

Nummelan mukaan järjestyksenvalvojia ei näkynyt missään, mutta myöhemmin paikalle saapui kolme poliisia ja järjestyksenvalvoja.

– Näytettiin hänelle kuvia, niin hän totesi, että tuttu kaveri, tunnettu huligaani. Kyseinen henkilö oli ollut ihan rauhallinen ja yhtäkkiä alkanut väkivaltaiseksi. Sen jälkeen hän oli taas, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut, Nummela ihmettelee.

Tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Tutkinnanjohtaja Tuomas Nymark Ahvenanmaan poliisista kertoo Ilta-Sanomille, että yksi epäilty on otettu tapaukseen liittyen kiinni. Häntä epäillään pahoinpitelystä.

Nymarkin mukaan poliisilla on hyvä kuva tilanteen etenemisestä, mutta poliisi ei kerro vielä enempää, sillä tutkinta ja silminnäkijöiden kuuleminen on yhä kesken.

Välikohtauksessa loukkaantunut turkulainen uhri vietiin ambulanssilla sairaalaan. Hän vietti yön hotellissa, mutta aamulla heikko olo iski uudelleen ja kipsi painoi. Uhri vietiin takaisin sairaalaan, jossa laitettiin uusi kipsi, minkä jälkeen hän lähti helikopterilla Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.