Valmentajalegenda Antti Muurinen sai kuulla aikanaan rajua huutelua Lahden ja HJK:n välisissä otteluissa: ”Kutkuttava jännite”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden ja HJK:n väliset pelit eivät ole tavallisia Veikkausliiga-otteluita. Ne ovat kamppailuja, joissa jännite ulottuu välillä kenttärajojen ulkopuolellekin, etenkin silloin kun ottelut pelataan Lahdessa.

Kumpaakin joukkuetta mittavalla urallaan valmentanut Antti Muurinen tietää tarkalleen, millaisista otteluista on kyse.

– Niissä on aina kutkuttava jännite ja niissä eivät ota mittaa toisistaan ainoastaan pelaajat, vaan myös fanit. Huuto on kovaa ja välillä järjestyksenvalvojia ja poliiseja tarvitaan vähän enemmän näihin tapahtumiin, Muurinen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Tilanne on tällä kertaa myös hieman kiinnostavampi, koska Lahti on pelannut niin hyvin. Ottelu on selvä kärkikamppailu, nykyisin FC Kontun valmennusryhmään kuuluva Muurinen toteaa.

Lahdessa Muurinen tottui saamaan extra määrän kritiikkiä kesken ottelun, kun hän valmensi HJK:ta.

– Se ei ole kovin kannustavaa aina, seitsenkertainen Suomen mestari naurahtaa.

– Pelin luonne merkitsee aina paljon palautteen määrässä. Jos Lahti johtaa ottelua essimerkiksi 2-1, niin huutelu on paljon kovempaa kuin tappioasemassa. Varsinkin Kisapuisto on tunnelmaltaan todella kiihkeä.

Muurisen mukaan valmentajan kannattaa sulkea kaikki huudot mielestään pois, vaikka muistaakin hyvin yhden värssyn, jota kuuli tiuhaan.

– ”Muurinen ulos, missä on tulos?”

– Ne ovat vain pakko sulkea ulos. Valmentaja ei voi miettiä tuollaisia huutoja, paitsi jos ne tulee omalta esimieheltä. Se huutelu kuuluu tähän hommaan. Liian herkkähipiäinen ei voi tehdä tätä työtä, Muurinen korostaa.

Kahden kovavireisen joukkueen kohtaamisessa Muurisen odotusarvo lopputulokselle on tasapeli.

– Lahden tappioton putki on ollut loistava. Karavaani kulkee ja joukkue on kompakti hyvä paketti. Heidän pelinsä toimii, vaikka pari pelaajaa välillä vaihtuisikin.

– HJK oli puolestaan viime pelissä VPS:aa vastaan loistava. Joukkue näytti todella vahvalta ja rutinoituneelta. Heillä ei ole mitään paniikkia nyt, kun sarjajohto on noin iso. Kaikki eivät aina ymmärrä sitä paineen määrää, joka HJK:ssa on kauden alussa varsinkin. He haluavat nyt vielä enemmän karkuun, jotta katseet voi hetkeksi kääntää rennosti europeleihin.

Muurinen on nauttinut Veikkausliigan katsomisesta Ruutu+:n välityksellä.

– Se on ihan mieletön palvelu. Nyt pelit tulevat omalle kotisohvalle, eikä tarvitse lähteä mihinkään. Voit kuvitella, kuinka paljon olen kiertänyt Suomea tien päällä pelien perässä, niin nyt tämä on todella mukavaa.

Jesse Happonen