RoPS kohtaa lauantaina todellisen peikkonsa, kun SJK saapuu sarjakakkosen vieraaksi. SJK on ollut rovaniemeläisille paha vastus, sillä se on voittanut yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta peräti kahdeksan. RoPS on ottanut viimeisimmän voittonsa seinäjokisista kauden 2015 elokuussa, eli lähes kolme vuotta sitten.

Kumpikin joukkue lähtee otteluun tappiot niskassaan. Valmentajalegenda Antti Muurinen pistää ennakkosuosikin viitan RoPS:n harteille tiilastoista huolimatta.

– En olisi uskonut tällaista tilastoa. Näin heidän viime kohtaamisensa ja RoPS oli siinä hyvin mukana, vaikka hävisikin ottelun.

– Kaikki odottavat joukkueen hyytymistä, mutta sitä ei tapahdu. SJK ei pelaa hirveästi tasapelejä, mutta tähän laittaisin sitten varmistukseksi myös tasapelimerkin, vaikka RoPS on selvä ennakkosuosikki.

Muurisen mukaan Alexei Eremenko senior joutuu hieman pelaamaan vastoin pelitapaansa, jotta SJK:n kurssi kääntyy.

– Eremenko on ottanut lusikan kauniiseen käteen, ja yrittää laittaa joukkueen puolustusta ensin kuntoon. RoPS lähtee viemään peliä ja Eremenko tyytyy poikkeuksellisesti hyökkäämään vastaan.

RoPS purki ”yhteisymmärryksessä” pelaajan kanssa Wato Kuaten sopimuksen. Kuate kuului joukkueen avainpelaajiin keskikentällä.

– Vaikea dramatisoida asiaa, kun ei tiedä taustoja. Siellä on ollut kismoja toisten pelaajien kanssa varmasti, kun laitetaan noin nopeasti pihalle. Jotain isompaa siinä selvästi oli, valmentaja pohtii.

Muurinen odottaa viimeistä kauttaan pelaavan Antti Okkosen ottavan keskikentällä nyt entistä isompaa roolia.

– Tiedän sen, että hänellä on ollut vähän vaivoja. Uskon, että hän haluaa nauttia täysillä viimeisistä peleistään ja antaa kaikkensa.

– Hän oli minulla HJK:ssa vuonna 2012. ”Suke” on kerrassaan upea tyyppi. Valmentaja tietää aina, mitä saa, kun hänet laittaa kentälle. Hänellä ei ole mitään erikoisosaamista muuta kuin se johtajuus. Hän on usein ollut kapteenistossa juuri sen vuoksi, Muurinen kehuu 36-vuotiasta keskikenttäpelaajaa.