© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaislupaus palaa Italiasta Veikkausliigaan – ”Takana hyvin erilainen vuosi”

Nappaa riskitön veto 100€ asti!

• Jos häviät, saat rahasi takaisin
• Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia eli rahat saa heti ulos

Puolustajalupaus Martti Haukioja palasi Suomeen kasa kokemuksia taskussaan.

Haukioja, 19, siirtyi viime elokuussa Ilveksestä lainalle italialaiseen Chievoon, jossa hän vietti kauden 2017-18. Pelejä kertyi seuran alle 19-vuotiaiden Primavera-joukkueessa.

– Takana on hyvin erilainen vuosi ja jalkapalloilullisesti siitä jäi paljon käteen. Keskityin täysipäiväisesti jalkapalloon ja opin ja kehityin paljon. Siellä käytiin paljon läpi taktisia asioita puolustamisesta. Mielestäni onnistuin hyvin, Haukioja kertoo U19 EM-kisojen sivuilla.

– Kevät oli hieman vaikea, kun loukkasin tammikuussa nivuseni. Se vaivasi kolmisen kuukautta. Huhtikuun alusta pääsin taas peleihin mukaan ja sain vastuuta.

– Arki on erilaista, siellä on paljon nuoria, jotka haluavat näyttää osaamistaan. Jokaisessa treeneissä oli kova kilpailu. Pelipaikoista piti kilpailla ihan mielettömän paljon, samalle paikalle oli monta pelaajaa. En loppujen lopuksi kokenut, että se olisi ollut raskasta, se oli kivaa. Olimme kilpasilla, mutta silti kavereita.

Haukiojan sopimus Ilveksen kanssa on voimassa lokakuun loppuun. Hän palasi Tampereelle kesäkuun alussa ja on pelikelpoinen, kun siirtoikkuna aukeaa 10. heinäkuuta.

– Molemmat vaihtoehdot olisivat varmasti olleet hyviä, eli joko jääminen (Italiaan) tai paluu Suomeen. Nyt olen tyytyväinen tähän ratkaisuun ja jatkan tästä eteenpäin. Tavoitteeni on ehdottomasti päästä pelaamaan liigaa Ilveksessä.

Haukioja debytoi Veikkausliigassa kaudella 2016 ja pelasi kolme ottelua. Loppukauden tavoite on kasvattaa tuota saldoa.

Nappaa riskitön veto 100€ asti!

• Jos häviät, saat rahasi takaisin
• Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia eli rahat saa heti ulos