Ykkösessä pelataan lauantaina kärkiottelu Helsingissä, kun Helsingin IFK isännöi kauden yllättäjää EIF:ä. Panokset ovat kovat, vaikka sarjaa on toki vielä paljon jäljellä.

HIFK on asemoitunut sarjan kärkipaikalle, mutta mitenkään tukevassa johdossa ei helsinkiläiset ole. HIFK johtaa sarjaa kahden pisteen erolla lauantain vastustajaan EIF:iin. IFK:lla on myös yksi ottelu vähemmän pelattuna.

EIF on ollut ehdottomasti kauden sensaatio Ykkösessä. Vahvat otteet Suomen Cupissa antoivat osviittaa ennen kauden alkua, mutta tuskin kukaan osasi ennustaa Tammisaaren ylpeyttä nousutaisteluun. EIF venyi cupissa aina lopulta välieriin saakka, jossa FC Inter oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi.

EIF on viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa sarjan piikkipaikalla ja päävalmentaja Gabriel Garcia Xarart on tehnyt loistavaa työtä joukkueen peräsimessä.

IFK:lla on ikäviä poissaoloja kärkiotteluun, sillä puolustajat Pauli Kuusijärvi sekä Tuukka Andberg ovat pelikiellossa. Lisäksi myös Jani Bäckman on IFK:n päävalmentaja Teemu Kankkusen mukaan melko varmasti sivussa.

– Puolustuskuviot menevät väkisinkin uusiksi. Jotain yllätyksiä on siis luvassa, Kankkunen kertoi seuran nettisivuilla.