Espanjassa ei nyt oikein osata päättää.

Barcelona ja Sevilla kohtaavat tänä iltana Supercupin ottelussa. Periaatteessa Supercup on Espanjassa kaksiosainen, mutta kesällä päätettiin, että tänä vuonna ottelu pelataan yksiosaisena. Samalla päätettiin, että ottelu pelataan Espanjan sijaan Marokossa.

Jo tuo päätös aiheutti närää etenkin Sevillassa, joka pelkäsi menetettyjen lipputulojen puolesta. Nyt sitten vasta närää onkin saatu aikaan.

Espanjan jalkapalloliitto RFEF päätti vuorokausi ennen ottelua, että Supercupia ei lasketa viralliseksi otteluksi. Näin ollen ottelussa saa peluuttaa rajatonta määrää EU-alueen ulkopuolisia pelaajia. Sääntömuutoksen on katsottu hyödyttävän Barcelonaa, joka saa nyt peluuttaa ottelussa Arturo Vidalia, Arthuria, Malcomia ja Marlon Santosia.

Sevilla tiedottaa nyt Twitter-tilillään, että se tekee virallisen valituksen, mikäli Barcelona peluuttaa kaikkia neljää. Normaalisti Espanjassa saa nimetä otteluun kolme sellaista pelaajaa, joilla ei ole EU-maan passia.

Vaan kuinka ollakaan, päätös on suututtanut myös Barcelonan. Kenties päätöksellä tavoiteltiin sitä, että Barcelona saisi peluuttaa tänä iltana Vidalia, Arthuria, Malcomia ja Philippe Coutinhoa. Barcelona onnistui kuitenkin saamaan Espanjan valtiolta takeet siitä, että Coutinho lasketaan portugalilaisen vaimonsa kautta EU-alueen jalkapalloilijaksi. Näin ollen Barcelona ei olisi tarvinnut RFEF:n kädenojennusta mihinkään. Marlonille ei Barcelonassa ole käyttöä, joten hän ei todennäköisesti olisi pelannut muutenkaan ottelussa.

– Supercupiko ei ole kilpailullinen ottelu? En tiedä, mitä siihen pitäisi sanoa. Minusta Sevilla on ammattilaisjoukkue ja me olemme ammattilaisjoukkue. He (liitto) olisivat voineet varoittaa meitä aiemmin ottaen huomioon tällä viikolla näkemämme vaivan ei-eurooppalaisten pelaajien kanssa, Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ärähti FourFourTwon mukaan.