Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki on osoittautumassa todelliseksi täsmähankinnaksi Englannin Mestaruussarjan Norwichille.

Pukki, 28, saapui Norwichiin kesällä ilmaiseksi jätettyään tanskalaisen Brøndbyn neljän vuoden jälkeen. Hän on iskenyt uudelle seuralleen yhdeksässä ottelussa yhteensä viisi maalia.

Norwichin manageri Daniel Farke kehui Pukin otteita lehdistötilaisuudessa.

– Olimme varmoja, että meillä on käsissämme loistava hankinta varsinkin, koska hän (Pukki) tuli ilmaisella siirrolla, mutta kaiken on onnistuttava, sanoi Farke Eastern Daily Pressin mukaan.

– Se oli vaikea tilanne meille, koska meidän oli taloudellisen tilanteen vuoksi myytävä niin monia tärkeitä pelaajia ja kerättävä rahaa. Meidän oli myytävä kaksi parasta maalintekijäämme ja me menetimme muutaman tärkeän pelaajan lainalle.

– Kun sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää kymmentä miljoonaa hyökkääjään, niin silloin on löydettävä fiksuja ratkaisua, oltava luova ja nopea. Pitää ehkä olla fiksumpi kuin muut seurat. Vielä on liian aikaista sanoa, mutta Teemu vaikuttaa todella hyvältä hankinnalta.

Farke on seurannut Pukin otteita pidempäänkin.

– Sinulla on aina odotuksia, kun seuraat jotain pelaajaa pitkään, monien vuosien ajan. Hän oli aina pelaaja, josta innostuin, ja tiesin, että hän on varsin hyvä viimeistelytilanteissa. Hän on kehittynyt vuosi vuodelta.

– Hän pystyy myös osallistumaan pelinrakenteluun ja tekee paljon töitä. Hänellä on hyvä asenne.