Lazion serbialaistähti Sergej Milinković-Savić oli kesällä tiettävästi useiden suurseurojen kiikarissa.

Huhuissa pyörivät muun muassa Juventus, AC Milan ja Manchester United, mutta Milinković-Savić, 23, jäi Lazioon tavoittelemaan joukkueelle paikkaa Mestarien liigaan.

Serbialaispelurin agentin Mateja Kežmanin mukaan Milinković-Savić piti sanansa seurapresidentti Claudio Lotitolle ja urheilujohtaja Igli Tarelle, vaikka hän saikin rahallisesti hyvin houkuttelevan tarjouksen nimeämättömältä ranskalaiselta seuralta. Huhujen mukaan kyseessä oli maan hallitseva mestari Paris Saint-Germain.

– Monet seurat tarkkailivat Sergej’tä, ja Laziolle tehtiin muutama mielenkiintoinen tarjous, kertoi Kežman La Gazzetta dello Sportille.

– Lopulta me hyväksyimme seuran päätöksen ilman mitään ongelmia. Lotito ja Tare sanoivat, että he haluavat Mestarien liigaan, ja Milinković-Savić on avainpelaaja sen tavoitteen saavuttamisessa.

– Se on myös hänen tavoitteensa. Hän olisi voinut tienata muualla paljon enemmän. Hänelle tarjottiin kahdeksaa miljoonaa euroa Ranskasta. Hän jäi tänne, sillä hän haluaa viedä Lazion Mestarien liigaan. Sen lisäksi hän on vasta 23-vuotias. Hän kehittyy joka päivä (valmentaja Simone) Inzaghin alaisuudessa, ja yksi lisävuosi Laziossa tekee hänelle hyvää.

– Saimme tarjouksia, mutta emme ikinä painostaneet seuraa siirtoon, sillä hän on onnellinen Roomassa. Hän rakastaa kaupunkia ja tulee hyvin toimeen joukkuekavereidensa kanssa.

Kežmanin mukaan Milinković-Savić ja Lazio ovat lähellä uutta jatkosopimusta. Uusi diili ei välttämättä pidättele serbialaista seurassa yhtään sen kauemmin, mutta sopimus takaa sen, että Lazio ei jää nuolemaan haavojaan mahdollisen kaupan toteutuessa. Italialaislähteiden mukaan uuteen kontrahtiin ollaan sisällyttämässä 150 miljoonan euron ulosostoklausuulia.

– Olemme päässeet seuran kanssa sopuun jatkosopimuksesta, joka allekirjoitetaan hyvin pian. Jos sinä voit maksaa maalivahdista 70 tai 80 miljoonaa euroa, niin Sergej on vähintään sadan miljoonan euron arvoinen pelaaja.