Aikooko Bayern München turvautua tuttuun taktiikkaan siirtomarkkinoilla? – ”Hyviä pelaajia on joka puolella”

© Kuva: Getty Images

Edelliset kuusi Saksan Bundesliigan mestaruutta voittanut Bayern München on omiin standardeihinsa nähden harvinaisessa tilanteessa.

Bayern on kahdeksan kierroksen jälkeen Bundesliigassa neljäntenä, neljä pistettä perässä sarjakärki Borussia Dortmundia, joka ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan.

Dortmundin uusi päävalmentaja Lucien Favre on saanut joukkueensa pelaamaan tehokasta ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa, mistä kertoo muun muassa se, että hänen ryhmänsä on tehnyt edellisessä kuudessa ottelussaan vähintään kolme maalia per peli.

Bundesliigassa Dortmundin maaliero on 27-8, Bayernilla tuo lukema on 15-9.

Borussia Dortmund on ollut tällä vuosikymmenellä ainoa seura, joka on kyennyt laittamaan mestaruustaistossa viimeiseen asti hanttiin Bayern Münchenille. Dortmund voitti Saksan mestaruuden kausilla 2010-11 ja 2011-12, minkä jälkeen Bayernin kuuden kauden voittoputki käynnistyi.

Bayern on kentän tapahtumien lisäksi määrännyt tahdin myös Saksan siirtomarkkinoilla. Se on vahvistanut joukkuettaan Bundesliigan muiden joukkueiden avainpelaajilla, myös Dortmundin.

Viime vuosilta parhaat esimerkit lienevät hyökkääjä Robert Lewandowski, keskikenttäpelaaja Mario Götze ja toppari Mats Hummels, joka tosin on Bayernin oma kasvatti

Bayern Münchenin päävalmentajalta Niko Kovačilta udeltiin lehdistötilaisuudessa, aikooko Bayern turvautua tammikuussa tai sen jälkeen samaan taktiikkaan siirtomarkkinoilla. Kroatialaisluotsi ei halunnut syventyä aiheeseen.

– Nyt sinä olet ottamassa viidettä askelta jo ennen ensimmäistä, vastasi Kovač kysymyksen esittäneelle toimittajalle.

– Dortmund tekee todella hyvää työtä.

– Meillä on todella hyvä joukkue, jossa on valitettavasti kaksi loukkaantunutta pelaajaa, mutta me jatkamme työntekoa tällä joukkueella.

– Tämä on se joukkue, jonka kanssa haluamme menestyä. Emme voi puhua siitä, mitä ensi vuonna tapahtuu. Mitä vain voi tapahtua.

– Hyviä pelaajia on joka puolella maailmaa.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!