Ei vielä kriisi, mutta minikriisi. Tällaista ilmaisua on käytetty Bayern Münchenin nykytilasta.

Tiistaina Bayern jäi ilman voittoa kolmannessa perättäisessä ottelussa. Augsburg-tasapelin ja Hertha Berlin -tappion jatkoksi Ajax haki Mestarien liigassa 1-1 -tasapelin Allianz Arenalta.

Pirteästi esiintynyt Ajax oli ottelussa huomattavasti lähempänä voittoa. Osin Ajax tuhri omat loistavat maalipaikkansa itse, ja osin hollantilaisten aikeet teki tyhjiksi vahvan ottelun pelannut Bayern-vahti Manuel Neuer.

– Tänään pelistämme puuttui vähän enemmänkin kuin odotin. Helpotimme vastustajan peliä ja menetimme itseluottamuksemme. Tämä oli meille voitettu piste, Bayernin valmentaja Niko Kovac myönsi.

– Meidän täytyy päästä taas tasollemme. Kukaan ei saa pelata edes prosentin vertaa löysemmin. Meidän täytyy pelata samoin kuin ensimmäisissä seitsemässä pelissämme (toim. huom. Bayern voitti ne kaikki). Kun kaatuu, saa aina tilaisuuden nousta taas ylös. Nyt on vain käärittävä hihat.

Myös Neuer myöntää bundesliigajätin vaisun pelin.

– Haluamme voittaa jokaisen kotipelin, mutta Ajax ei tehnyt sitä meille helpoksi. Meillä ei ollut loistavia maalipaikkoja. Aloitimme hyvin, mutta sitten päästimme Ajaxin peliin mukaan. He olivat aggressiivisia ja halusivat pallon. Pallollisena Ajax on vahva, Neuer analysoi.

Ajaxin luotsi Erik ten Hagille peli jätti paljon jossiteltavaa.

– Prässäsimme Bayernia korkealta, eivätkä he pitäneet siitä. Olimme röyhkeitä ja rohkeita.

– Ennen peliä ajattelimme, että piste olisi loistava tulos. Nyt voimme todeta, että meidän olisi pitänyt voittaa. Bayern on maailman parhaita joukkueita, mutta kun ajattelee maalipaikkojamme, meidän olisi pitänyt voittaa, Ten Hag sanoo.

Lähde: Tageszeitung